recenze

Catch and Throw

Catch and Throw

Příznivci volejbalu by si dnes měli přijít na své. Sice v trochu netradiční verzi volejbalu, ale princip hry byl zachován. Pokud jste se tedy ještě nedostali na písečné hřiště, můžete se na něm ocitnout dnes!
Hrát volejbal na počítači o prázdninách a při slunečném počasí je trochu šílenost. Přijdete o spoustu zážitků a hlavně se nesetkáte s vyletněnými dívkami, které se volejbalem často zabývají. Tím vás samozřejmě nechci odradit od vyzkoušení dnešní hry, ale jen upozornit, že se dá čas využít i jinak (tedy pokud nejste opravdu zažraný maniak do freeware her). Catch and Throw snad ani není třeba překládat. Pokud má někdo základní lekci anglického jazyka, tak mu musí být okamžitě jasno, že překlad tohoto názvu je něco ve smyslu: „Chyť a odhoď. Tedy tak by to přeložil člověk po základní lekci anglického jazyka. ;) Zkušený člověk by nad tím více přemýšlel a bylo by mu jasné, že to tak nemůže být, že u throw chybí away apod., ale zůstaňme u základní lekce. :)

Patříte-li mezi freeware volejbalové fanoušky, tak vám určitě neušly hry Blobby Volley a Boom Boom Volleyball. Většina našich hráčů si oblíbila spíše první zmiňovanou hru, která je sice starší a dostalo se k ní za tu dobu více hráčů, ale jen na tom určitě netkví její úspěšnost. ;) Dnes by jste tedy měli být alespoň trochu napnuti a očekávat něco lepšího. ;)

Vše je odvozeno od skutečného volejbalu plus něco navíc. Tak by se dala krátce charakterizovat dnešní hra, ale popis vám samozřejmě více přiblížím. ;) Hra má několik herních režimů. Můžete hrát sami proti počítači, proti kamarádovi na jednom počítači, s počítačem proti kamarádovi a počítači atd.). Režimů je tedy dost a určitě nezůstaňte u vyzkoušení jen jednoho. ;) Po vybrání režimu následuje výběr hráčů. Máte na výběr několik postav. Vybíráte jak sobě tak i počítači. Když jsem se zmínil o základu použitém z volejbalu, tak každému hráči muselo být jasné, že by tedy míč neměl padat na zem. Tak tomu samozřejmě je, ale ve hře není pouze jeden míč, ale jsou dva. Vaším úkolem je dopravit oba míče co nejrychleji a nejšikovněji na druhou stranu hřiště a pak už jen čekat, jestli to váš protihráč vybere nebo mu míč spadne na zem a vy tak získáte bod. Na začátku bych tedy doporučoval okamžitě odpálit míč a věnovat se tomu druhému. Bohužel je tu problém, že šikovný hráč najde ten správný způsob, jak stále vítězit a hra tak pro něj ztratí smysl. Pokud se vám na začátku podaří několikrát za sebou opakovat ty stejné pohyby a údery, tak váš protihráč nebude mít šanci a vy budete stále vítězit. Naopak výhodou je možnost nechat počítač odvádět špinavou práci a vy se zatím můžete věnovat agresivní hře na síti. ;) Postavu ovládáte šipkami, ovládání v menu a odpal míče provádíte klávesou "z".

Hra má své plusy i mínusy, ale rozhodně nějakou dobu pobaví. S běžným volejbalem ji rozhodně srovnávat nemůžeme, ale nějaká ta podoba tu je a navíc vylepšení a rychlost hry. Hratelnost je právě díky rychlosti na solidní úrovni, ale za to zvuk si zaslouží hodně slabou známku. Hudba ve hře připomíná hudbu na pouti, takže se možná dostanete do mladších let, kdy jste se vozili na koníkovi a plnili se cukrovou vatou. ;) Závěr je tedy jasný. Hru vyzkoušejte, ale jen pokud vás bude opravdu bavit, tak ji nemažte a věnujte se jí i nadále. V druhém případě utíkejte ven a zahrajte si normální volejbal. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

**FlamE** | 27.10.03 v 11:30

<<parada>>

.... | 07.08.03 v 07:53

SKVELA HRA 100 PROCEN


galerie