recenze

Carom 4

Carom 4

To by nebyli Japonci, aby nevzali původní koncept a totálně ho nepředělali k obrazu svému. Tentokrát si na mušku vzali kulečník. Na stole nechali jen čtyři koule a zadělali jamky. A světe div se, ono je to zábavné!
Pokud jste se narodili s tágem v ruce a na zeleném plátně předvádíte neuvěřitelné vylomeniny, tak přesně pro vás je tato hra. Pokud ovšem nejste tak zdatní, nic se neděje, bavit se budete i vy!

O co vlastně jde? Jak jsem již lehce naznačil v perexu, na kulečníkovém stole se nacházejí pouze čtyři koule a vaším úkolem není všechny nastřílet do jamek, to by ani dost dobře nešlo, žádné tu totiž nejsou, ale strefit s bílou koulí alespoň dvě další koule, aby se váš tah dal nazvat jako úspěšný. Za dobrou střelu jste ohodnoceni dvěma body, pokud strefíte koule tři, dostanete stejný počet bodů. Pokud netrefíte žádnou, je vaše střela samozřejmě neúspěšná. Můžete si zahrát sami proti sobě, anebo přidat soupeře v podobě počítače, se kterým je větší legrace. Abyste vyhráli a svého soupeře překonali, musíte jako první získat 20 bodů. Pokud netrefíte dvě nebo tři koule, ale jen jednu či žádnou, na tahu je samozřejmě soupeř. Musím pochválit vyrovnanou obtížnost, v níž soupeř není žádný mistr světa, ale může chybovat stejně jako vy.

Graficky je na tom hra dobře, bohužel to samé nemůžu říci o zvuku, protože tu žádný není. Škoda, v hodnocení by se to pár body navíc určitě projevilo. Přesto je Carom 4 vcelku zábavnou hrou, u které strávíte i několik desítek minut intenzivní pařby.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

Tonda | 10.06.06 v 12:50

sem pohodar

chucki | 13.05.06 v 23:48

2Halfic: Me taky zklamala fyzika tvych kouli :)

halfic | 11.05.06 v 10:35

Potěšilo mě, že jsem našel "hospodský karambol" (tzn.se čtyřmi koulemi) ve formě hry, těžce mě ale zklamala fyzika koulí. nereálné :( pokud víte o jině hře se stejnou tématikou, uvítám odkaz , díky :o)

Petr | 22.04.06 v 21:19

At zije carom 3D

Bruno Brunátný | 01.04.06 v 16:06

Jsou to ale originální koumáci, ti Japonci, což? Škoda jen, že vynalezli již vynalezené, této variantě kulečníku se několik set let slove "karambol". Legrační je, že všude na světě se hraje karambol se třemi koulemi na stole, se čtyřmi koulemi se to hraje v podstatě v jediné zemi na světě, jinde takovou variantu neznají. A ta země je Česko, takže nám vlastně Japonci uloupili nápad:-)


galerie

Carom 4 Carom 4 Carom 4