recenze

Buffy Pinball

Buffy Pinball

Pinball už tu dlouho nebyl a nyní přichází ten, který se nechal inspirovat seriálem Buffy, přemožitelka upírů! Projeví se její síla i na přitažlivosti hry?
V posledních několika letech jsme svědky, pravda, v komerční sféře, že k těm největším filmovým hitům se již nevyrábějí pouze propagační předměty ve stylu plakátů, přívěsků na klíče, hlavních postav ve zmenšené gumové podobě apod., ale také toho, že se k nim vyrábějí přímo propagační počítačové hry. O jejich úrovni si můžeme myslet, co se nám jen zachce, ale je to prostě tak a zřejmě se to vyplácí. Ve freeware komunitě se na to jde jinak. Chcete-li nějakým způsobem prosadit svou tuctovou hříčku, své dílko, po němž by jinak zřejmě neštěkl ani pes, dejte mu proslavené jméno, nejlépe nějakého filmu nebo seriálu, který je známý po celém světě. Nechci říkat, že pokud se k takovému kroku autor rozhodne, znamená to vždy, že jeho výtvor je špatný, to ne, ale minimálně to o něčem svědčí. V tom nejlepším případě o tom, že tvůrce je zarytým fanouškem toho či onoho.

Milí čtenáři, protože si vás vážím, nebudu vás dále zbytečně napínat. Možná jste to již stejně uhádli. Skutečně, tento pinball je naprosto echtovní ukázkou zoufalství, které vyústilo ve spojení této vskutku tragické gamesy s ve své době celkem populárním seriálem. Hned vám vyložím, proč tomu tak je. Už když se podíváte na screenshoty, zjistíte, že asi není něco v pořádku. Jsou to právě pinbally, které přinášejí většinou pěkné grafické vyvedení a zajímavé efekty, aniž by to komukoli vadilo. Jenže. Zvláštní "vyblité" barevné vyvedení a vskutku netradiční spojení tmavě béžové a tvrdé windowsácké modři prokazují buď naprostou grafickou neschopnost svého tvůrce nebo rozvinutý smysl pro sebetrapičství. Velmi zajímavě pak působí fotografie ze seriálu, které jsou umístěny v pravém horním růžku a nad pálkami, jimiž odrážíte kuličku. Barevnost je opravdu děsná. Další šok, který vám zde bohužel zprostředkovat nemohu, způsobí doprovodná melodie. Trvá přesně 48 vteřin, je ve formátu MID a neustále se dokola opakuje. Působí tak, že vyvolává při nadměrném použití (tzn. slyšet ji tak dvakrát, třikrát za sebou) neobyčejně silnou bolest hlavy, závrať a u zvláště citlivých jedinců i deprese. Jenže to zdaleka není všechno. Celá hra obsahuje pouze jediný hrací stůl, který navíc ani není dost zábavný. Většinu těch bonusových „cestiček,“ které vidíte na obrázcích, téměř vůbec nevyužijete a když už, tak velmi náhodně. Jednoduše řečeno, i po této stránce je to katastrofa.

Jediným světlým místem tak zůstává, že Buffy Pinball se dá hrát až ve čtyřech lidech. Já bych ale rád viděl tu čtveřici, která se sejde, aby strávila byť jen pět minut svého času touto příšerností, zvláště pak, nebudou-li to masochisté. Nezbývá mi dnes než s politováním konstatovat, že na této hře je nejzajímavější to, že vůbec vznikla, protože takový "shit" se jen tak nevidí. Máte-li ale rádi pinball, nechci vás tak úplně zklamat, a proto připojuji odkaz na mnohem, mnohem lepší zástupce tohoto žánru- tedy na TPinball a SPinball Whizzer Game.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

MOJE | 09.05.05 v 15:43

Největší trapárna,kterou sem kdy hrála!!!!!!


galerie

Buffy Pinball Buffy Pinball Buffy Pinball

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce