recenze

Aquaplane

Aquaplane

Což takhle skočit si ještě na chvíli na otevřené moře na vodní lyže v remaku hry z dob ZX Spectra? Pokud máte náladu na adrenalinovou jízdu v dobové grafice - hups ke klávesnici a přeneste se do slaných vod...
Na serveru remakes.org, se někdy najdou opravdu poklady, jindy jen "poklady". Jak je na tom dnešní kousek z této studnice předělávkových her, to se vám teď pokusím trochu přiblížit.

Aquaplane je kousek pocházející z klávesnice Thomase Venablese a jde o remake hry ze ZX Spectra, kterou má na svědomí John Hollis a která vznikla v roce 1983. Ovládáte motorový člun a lyžaře, který se za ním táhne na laně. Ovládáte oba naráz. Pokud jen tak plujete, hýbou se spolu. Pokud přidáte plyn, hýbete sice stále oběma najednou, ale lyžař jezdí nahoru a dolů rychleji, a tak se mění úhel tažného lana. Problém je v tom, že jak si tak razí cestu k pravému okraji obrazovky, musí se vyhýbat všemožnému nepořádku ve formě skalisek, klád nebo jiných lodiček. Vyhybat se musíte oběma "sportovci" naráz, což je někdy pěkně zapeklité. Musíte si prostě hlídat jak člun, tak panáčka na laně a někdy vám nezbude než přidat mezi těsnými kameny, abyste panáčka dostali mimo nebezpečí.

Pokud se dokážete nadnést nad grafickou stránku hry (která je mimochodem velice autentická), užijete si fajn arkádu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =


galerie

Aquaplane Aquaplane Aquaplane

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce