recenze

Allegro Battle Pinball Simulator

Allegro Battle Pinball Simulator

Hrací automaty a la pinball si získaly své fandy daleko dříve než se na světě objevily počítače. Díky tomu jsou jejich simulace hodně oblíbené. Má se dnešní kousek určený pro více hráčů k světu i dnes?
Zažil jsem ještě dobu, kdy byly na pravěkých diskotékách a v barech umístěny pinballové stoly nakupované v Německu z druhé ruky a za Komanče načerno importované. Hráči za rytmu ranných hitů Michala Davida (ještě dnes se mi při této vzpomínce staví hrůzou zbylé vlasy na mé pokročilé plešce!) plni napětí mlátili ze stran do přístroje za účelem dopravení kuličky do míst, kde se kumuloval největší počet bodů. Byla to zajímavá hra v nezajímavé době, nicméně její počítačoví bratříčci ještě dnes vystrčí růžky a zabodují u některých skalních hráčů.

Čím je dnes recenzovaný Allegro Battle Pinball Simulator zajímavý? V první řadě je třeba zdůraznit, že je primárně určen do rukou dvou hráčů, kteří si tak mohou s chutí zapinkat proti sobě. Když je gamesník šikovný, má dobrý postřeh, nebojí se více pohyblivých kuliček najednou a současně je dokáže nasměrovat na bonusová místa na pomyslném herním stole lépe než kolega, pak uspokojení z naskakujících bodíků je orgasmické. Hra pro jednoho hráče je sice také svým způsobem přítomna (sám jsem ji okusil) každopádně eskapády s oběma rukama na klávesnici brzy omrzí. Zajímavé je též grafické retro-pojetí, určitě mne dostala úvodní sekvence bootu prastarého počítače Amiga 500 (….snifff….) a postavička piráta Guybrushe ze hry Monkey Island umístěná v herním screenu.

Pokud se chcete ve dvou „pinballicky“ pobavit ať už přes klávesnici na jednom screenu, nebo čistě přes internet, je tato hra dobrou volbou.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

Kalousek100

Kalousek100 | 11.05.20 v 17:04

Pěkné


galerie

Allegro Battle Pinball Simulator Allegro Battle Pinball Simulator Allegro Battle Pinball Simulator Allegro Battle Pinball Simulator

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce