recenze

Albatross18 Season Two

Albatross18 Season Two

Řeči o tom, že xxx her je na freeware scéně jako šafránu, jsou jen klišé. To, co v archivech webů jako je ten náš opravdu chybí je profesionálně zpracovaný golf. Proto svorně jásejme – přichází Albatross18 v celé své originální a propracované kráse.
Ještě bych rád doplnil svoji úvodní řeč – pokud byste si stále mysleli, že je přece samozřejmě nejmíň dobrých rpgček, prohrabejte se archivem freegame a zjistíte, že jediná pořádná golfová simulace je World Tours Golf, ostatní jsou dvourozměrné náhražky alá minigolf, případně velmi pochybně zpracované 3D pokusy. Ovšem řekl jsem „golfová simulace“. Nejspíše vás, ortodoxní milovníky klasického golfu, zklamu - Albatross18 sice je poměrně realistická hra, ovšem odehrává v naprosto smyšlených prostředích a při hraní si budete moci pomáhat prostředky jako nápoj síly, kouzelný amulet či třeba teleport.

Albatross18 se totiž hraje výhradně po internetu a za každou hru dostáváte určité množství herních peněz zvaných Pang a zkušeností. Zkušenosti vám pomáhají jen k lepšímu hodnocení hráče (rookie, beginner, amateur apod.), ovšem za Pangy si můžete kupovat různé pomůcky jako oblečení (které vám může a nemusí dávat nějaký bonus), různé kouzelné nápoje a pilulky, nové hole, ale i různé další postavy za které můžete hrát či nového Caddie. Systém je poměrně propracovaný a jsou jen dvě věci, které mi na něm vadily – za prvé si ze začátku nemůžete vybrat za koho hrát a dostanete automaticky přiděleného jakéhosi teenagera s ofinou „na rampu,“ což způsobuje, že budete v prvních chvílích velmi často potkávat postavy úplně stejné jako vy – osobně bych uvítal alespoň výběr pohlaví, který by tento problém částečně kompenzoval. Mimoto jsem potkal pár holek, které si na tento systém trochu stěžovaly ;-). Druhá závada je ovšem o dost podstatnější – většinu speciálních předmětů si v obchodě totiž nemůžete koupit za Pangy, ale za další měnu, zvanou Cookies. Ten problém tkví ve faktu, že Cookies můžete získat jen tak, že je zakoupíte za reálné peníze. Chápu a respektuji fakt, že takhle kvalitní freewarovka se nějak zaplatit musí, ovšem to nic nemění na tom, že mě to štve. Naštěstí existuje i dostatek poměrně drahých předmětú koupitelných za Pangy, takže se vám opravdu nestane, že by vás hra kvůli tomu po pár dnech omrzela.

Vraťme se ale zpět k onomu teleportu, o kterém jsem mluvil v prním odstavci. Ano, takovéto vychytávky se ve hře občas nacházejí, ovšem nemusíte se bát toho, že by byly jednotlivé jamky plné zběsilých překážek alá minigolf. I když působí hřiště podstatně rozmanitěji než v klasickém golfu, jsou navrženy vcelku citlivě a dle mého názoru způsobí spíše to, že se vám hra jen tak neomrzí, k čemuž přispívá i nádherné grafické zpracování.

Samotné hraní probíhá klasickým 3-strokem, tedy úderem na tři kliky/zmáčknutí mezerníku, v omto ohledu se oproti klasickým golfovým simulátorům nic nezměnilo. Taktéž fyzika je vcelku realistická, snad jen kolize s různými překážkami působí trochu zvláštně (což dokáže naštvat, když vidíte, že ten míček se toho stromu prostě ani nedotkl). Myslím, že není co dodat - jistě už vidíte, že Albatross18 je na freeware poměry velice nadprůměrná hra a i když má pár drobných neduhů, určitě se vyplatí jej zkusit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Vozka | 11.05.07 v 19:27

http://www.albatross18.com/season2/guide/guide.asp?sid=40
Tady najdete návody na Tomahawk a Cobra, píšou tam, že existují dokonce i další(ovšem nic víc nepíšou;). V podstatě jde o to zahrát power shot (když máte ten metr u vašeho jména plný) a při odpalu ve správný moment stisknout sekvenci šipek - na té stránce je to hezky znázorněno.

Duchi | 11.05.07 v 08:22

Nevíte někdo jak aktivovat tomahawk,super spin atd.Díky moc

mikol | 05.05.07 v 16:38

jo, fajn hra, jen kdybych věděl jak na některý fígle: např. tomahawk, super spin ... :-)

Duchi | 22.03.07 v 08:36

Dobrej golfík


galerie

Albatross18 Season Two Albatross18 Season Two Albatross18 Season Two Albatross18 Season Two Albatross18 Season Two

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce