recenze

3 Point Shootout

3 Point Shootout

Kde jinde se dá lépe prověřit přesnost, rychlost a technika než v basketbalu! Vyzkoušejte si tříbodové hody na koš a nastřílejte v časové tísni určitý počet bodů, jenž vás dovede k vítězství. To vše ve skvělé grafice a slušné hratelnosti.
Každý z vás už asi někdy držel v ruce basketbalový míč. No a když už jste ho měli v ruce, tak jste se určitě pokusili hodit na koš. Pokud patříte mezi šikovnější a chtěli byste se v budoucnu třeba basketbalem živit, snažíte se dávat koše z větší vzdálenosti respektive za hranicí dvoubodových hodů, kde jsou přesné hody na koš počítány za body tři. O tom bude dnešní hra 3 Point Shootout, ve které se budeme zabývat pouze těmito hody.

Začátek hry vám nabídne možnost vybrat si ze dvou hráčů. Liší se od sebe barvou drezu, takže nečekejte, že místo nabouchaného vysokého košíkáře byste si mohli vybrat i nějakou lépe vypadající slečnu. Po výběru jednoho ze dvou minimálně rozlišených hráčů následuje samotná hra, která neprobíhá v duchu typického basketbalového zápasu, ale v zajímavém stylu trojbodových hodů na koš. Během hry budete měnit jednotlivé pozice a snažit se naházet co nejvyšší počet bodů. K přesnému míření slouží zelená šipka, která pobíhá nad košem a vy ji musíte zastavit kde jinde než na středu nebo alespoň blízko k němu, kde se stále počítá za úspěšný hod. Ze začátku se šipka nepohybuje příliš rychle, ale pokud nebudete přesní, tak zrychlí a když na tom budete opravdu bídně, stane se hra docela obtížnou (doporučuji vyzkoušet). Na všechny hody máte časový limit, který musíte dodržet, jinak pro vás hra končí, takže mimo přesnosti je třeba využít i rychlost. Zvláštní pozor věnujte poslednímu hodu, který je za dva body a nevyplatí se ho přesně netrefit.

Co mě na hře trochu zaráží je dráha míče při jakékoliv střelbě. I když jsem míč zamířil úplně mimo, hráč ho hodil přímo na koš, takže to vypadalo jako by tam šel. Docela nedomyšlené, ale dá se s tím hrát. Co je však už horší, je fakt, že pokud se netrefíte přesně – nehodíte tzv. čistý koš, netrefíte se vůbec. Ve hře neexistuje možnost, kdy by se míč odrazil o desku, pak o obruč a spadl do koše.

Střelbu na koš můžete provést buď levým tlačítkem myši nebo mezerníkem, což je podle mě mnohem lepší. Hra je sice 3D, ale i přesto je 13.8 MB vcelku dost. Vše však záleží pouze a jen na vás, jestli basketbalu fandíte a chybí vám nějaká ta freeware hra, kde byste si mohli ověřit vaše hráčské schopnosti. V tomto počasí bych ale preferoval spíše běžnou hru a zamířil na hřiště. :) 3 Point Shootout ho totiž rozhodně nenahradí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

debil | 21.06.06 v 17:14

sprostost ako voda v kosi

Akvinka | 24.07.04 v 14:16

.-ů!mkl.lo§

tata | 01.05.04 v 19:37

booooomba.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce