recenze

Whack-A-Computer

Whack-A-Computer

Pokud vás váš elektronický miláček, u nějž právě teď sedíte občas naštve tak, že máte sto chutí praštit do něj kladivem, což však z pochopitelných důvodů nakonec neuděláte, zkuste si zahrát tuhle jednoduchou hru.
Hry s námětem ničení něčeho jsou poměrně rozšířené. Vznikají z poměrně pochopitelných důvodů. Člověk leckdy při práci s nějakým přístrojem (a zdaleka ne jen při práci s počítačem) dostane chuť ten přístroj hodit o zem, rozmlátit, zlikvidovat, prostě mu vrátit to, že vůbec nechápe, jaký s ním máme záměr, ba co víc- že to někdy vypadá, jako by se snažil dokonce dělat pravý opak toho, co od něj chceme. U levných přístrojů to celkem není problém. Horší je tu u přístrojů drahých, kdy by oprava stála hodně peněz, což je velice nepříjemné. Máme to my, uživatelé počítačů, štěstí, že si můžeme stáhnout z internetu, nebo sami vyrobit, pokud jsme zručnější, program, na kterém si vylijeme svou zlost, aniž bychom počítač zničili.

O tom, že jedním z těchto programů je i hra Whack-A-Computer, hovoří už její název. A navíc i poměrně dobře vystihuje celou herní podstatu. „Dej ránu počítači.“ A protože tím nejlepším náčiním, kterým by se hodilo dát ránu počítači, je bezesporu kladivo, které by na něm zcela určitě zanechalo nejprůkaznější stopy, použil jej i autor dnešní hry. A co vás tedy konkrétně ve hře čeká? Myší budete ovládat kladívko umístěné nad platem s prázdnými otvory. Jakmile hra začne, bude se náhodně v těchto otvorech objevovat počítač. Vaším úkolem bude zasáhnout počítač svým kladivem tak, aby byl počítač zničen, dřív, než zmizí. Za to se vám pak přičtou body do tabulky hodnocení. Aktuální bodový stav také samozřejmě můžete vidět během hry v pravé části obrazovky.

Jak si brzy všimnete, objevují se počítače dvou druhů. Jedny mají zelenou obrazovku a druhé modrou. Ty s modrou obrazovkou jsou patrně levnějšího ražení, protože za jeden jejich zásah získáte pouhých sto bodů. Za jeden zásah počítače se zeleným monitorem hned dvě stě bodů. Nejdřív se počítače zůstávají na místě poměrně dlouho, ale obtížnost hry má vzrůstající tendenci, takže čím jste úspěšnější, tím kratší dobu budou počítače čekat na to, až je milostivě klepnete. V podstatě platí, že každých tisíc bodů rovná se vyšší stupeň obtížnosti.V osmém levelu je už takřka nemožné se trefit, pokud se počítač neobjeví přímo pod kladivem.

Mluvit moc o zpracování nemá cenu, protože není nijak valné. Úměrně svému poslání malé hry je grafika vyhovující, nedá se ani chtít nějakou efektní, protože není kam efekty vložit. Zvuky bohužel ve hře nejsou vůbec. Úsměvné je, že na konci vám autor popřeje pěkného dne s užitím okna pro hlášky Windows, kde můžete kliknou na Ano nebo Ne. Celkově vzato je hra přesně taková, jakou byste čekali - ani nic extra, ani nic hrůzného. Plní si účel za jakým byla stvořena.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce