recenze

We Will (Chuck) Rock You

We Will (Chuck) Rock You

Odreagováváte se rádi jednoduchými hříčkami? Pak jste na té správné adrese, neboť v dnešní gamesce o nic jiného nepůjde. Tentokrát se vám budou hodit rychlé reflexy a bez notné dávky trpělivosti se rovněž neobejdete. Více prozradíme ale až v recenzi!
Hudba a hry! Známá to kombinace. Nemám ale nyní na mysli hudbu jako takovou, která vám hraje v pozadí a doplňuje atmosféru třeba akce, kde se mnohdy v potu tváře snažíte zlikvidovat své nepřátelé. Myslím hudbu, jež rozhoduje vaše budoucí bytí, či nebytí. Řekl jsem to možná zvláštně, ale ve skutečnosti jsem to myslel velmi prostě. Uvedu raději konkrétní případy, z nichž tím nejlepším je dle mého skromného názoru hra Dance 2 the Beat, v níž byl rytmus vašim druhým já a bez hudby celá gameska ztratila smysl. A to samé platí v bledě modrém i o dnešní gamesce, kterou má na svědomí jistý Eric Park. Tomu se zalíbila stařičká hra Chuck Rock a rozhodl se pro její remake, jenž navíc přihlásil do soutěže One Switch Competition, pořádanou serverem Retro Remakes. Ve stejné soutěži byl například i nedávný Jet Boarder, který byl vcelku slušně hratelný. Dnes nás ale čeká recenze na We Will (Chuck) Rock You, proto zanechme těchto slůvek a pojďme se konečně trochu více věnovat tomuto počinu.

V úvodu jsem zmínil, že základem bude hudba. Autor si pro dnešek vybral známý hit od skupiny Queen We Will Rock You, jenž svoje kvality nezapře ani dnes. Pokud spustíte hru a v menu zvolíte Play Mode, jistě vám do oka padne čtyřčlenná kapela, složená ze dvou kytaristů, jedné kytaristky a jednoho bubeníka. Jistě se chviličku budete kochat i pozadím, jemuž dominují exotické stromy. Vše je tedy připraveno a může se začít. To nejdůležitější, co budete potřebovat, jsou vaše bleskurychlé rekce. Podobně jako v dnes již zmíněném Dance 2 the Beat, vám ze spodní části obrazovky budou vyjíždět šipky, které jsou zde v celkově čtyřech možnostech. Pro jejich „ovládnutí“ budete potřebovat kurzorové klávesy. Vyjíždějící šipky budou pozvolna putovat do horní části, kde jsou připraveny prázdné buňky ve tvaru šipek, které jsou zde umístěné napevno, a tyto buňky vám jasně znázorňují, jakou kurzorovou klávesu musíte stisknout. Samozřejmě ale ve chvíli, kdy přijíždějí šipka bude na úrovni jedné z těchto buněk. V tomto případě takováto šipka zezelená a vy bez obav můžete pokračovat dále a snažit se pokračovat ve stejném rytmu a hlavně tempu.

Za vaše výsledky jste samozřejmě hodnoceni, a to jednou z těchto možností - Bad, Ok, Good, Great a Perfect. Pokud budete dělat chyby, pak počítejte s první možností tedy Bad. S trochou šikovnosti se jistě vypracujte ale na lepší „posty“. Bohužel kromě mačkání kurzorových šipek vás čeká ještě jedna povinnost. Nad hudebníky čas od času padají kameny. Jsou celkem tři a každý z nich má na svém popředí vyryté jedno písmenko. Jedná se o „z“, „x“, „c“, a jakmile dopadnou na pozici hudebníků, velmi pěkně zbělají, což vám dá signál, že v tu chvíli musíte stisknout příslušnou klávesu, která je vyryta na daném kameni. Zbělá-li například kámen s písmenkem „z“, musíte stisknout právě tuto klávesu. Samozřejmě tedy pouze za předpokladu, chcete-li dosáhnout co nejlepšího hodnocení. Hra navíc v průběhu zrychluje. Místy se opravdu zapotíte a splnění úkolu bude docela oříškem. Tento úkol je velmi prostý, musíte za každou cenu dosáhnout co nejlepšího hodnocení, které se zobrazí ve chvíli, kdy hudebníci dohrají svoji skladbu a řeknu vám, že dosáhnout „Perfect“ bude vyžadovat kromě trpělivosti také již zmíněné rychlé reakce, neboť nesmíte nechat uniknout ani jeden kámen či šipku. S trochou cviku jde ale všechno ;). Pokud chcete jen sledovat hru hudebníků, stačí v menu zvolit první položku – Watch Mode a skutečně nic vám nebrání kochat se jejich uměním.

Pojďme si ale nyní říci pár slov k technickému zpracování. Začnu vizuální stránkou, která je průměrná. Trochu lépe působí již zmíněná hudba. Co se týče zvuků, tak ty jsou na tom podobně jako grafika, ale tak přihlédneme-li k velikosti archívu, pak zase o nijak závažné nedostatky nejde. Vrhněme se ale na hodnocení. We Will (Chuck) Rock You je poměrně povedenou hříčkou, která ale bohužel velmi rychle omrzí. Hledáte-li hru tak na půl hodinky, pak je tento titul od Erika Parka ideální. V opačném případě se ale raději poohlédněte po něčem jiném.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =


galerie

We Will (Chuck) Rock You We Will (Chuck) Rock You We Will (Chuck) Rock You We Will (Chuck) Rock You We Will (Chuck) Rock You

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce