recenze

Water Panic

Water Panic

Freewarové hry se rozdělují na čtyři základní kategorie. Dobré a špatné, originální a neoriginální. Na jakou stranu barikády se řadí Water Panic? Je to hra docela originální a i co se hratelnosti týče, tak na výši. Jinými slovy: zaručený tip!
Každý rok se většina z nás vydává do jižních krajin, kde si užíváme slunce, užíváme si plavání ve slané vodě a vůbec děláme věci, ke kterým se v našich zeměpisných šířkách dostaneme asi jen ztěží. K tomu všemu si občas užijeme i vodních hrátek na nějakých těch pomůckách - vypůjčíme si loďku a nebo si nafoukneme kruh. Asi si řeknete: „Co to sem tahá?“, ale budete se divit, ono to s dnešní hrou velice, převelice souvisí. Název Water Panic v sobě totiž skrývá právě simulátor „jízdy“ na vodním kruhu… Řekněte sami, jestli tohle není originální, tak už nic!

Pakliže se něco u freewarovek hodnotí více, než to druhé, tak to je hratelnost. Mnohdy se na prvních místech žebříčku nejstahovanějších her ocitají tituly ne graficky příliš vyvedené, ale spíše chytlavě hratelné. Něčím podobným se může pyšnit i dnes recenzovaný titul příznačně nazvaný jako Water Panic. Nejde v ní o nic jiného, než se za pomoci vodního kruhu, na němž náš hlavní hrdina leží, vyhýbat obří gumové hlavě, která má za úkol zdržet vás a tím docílit jediného; a sice náhlého konce a nuly ve vašem bodovém stavu. Podstatou hry tak je hlavně přežít, máte totiž pevně daný časový limit, který ubíhá nepředstavitelně rychle. Na vodě jsou ale mnohé věcičky, které musíte sesbírat. Za ně získáváte body a ty vám prodlužují život. Problém je, když se zelený „teploměr“ ukazující váš aktuální stav úplně vyprázdní…

To vám pak nezůstane jiná možnost, než-li se vydat na cestu úplně od začátku. Naštěstí právě to je na celém Water Panic to nejlepší. K opakování se v žádném případě nebudete muset nutit, ba naopak, dostat vás od monitoru bude výkon heroický. Hratelnost je vskutku úctyhodně návyková. Bohužel hra disponuje pouze jedinou možností a menu tak chybí zcela. Po spuštění se vám pouze ukáží titulky a vy se stisknutím mezerníku vydáte přímo do víru hraní. A i když si zopakujete rádi i to málo, přece je škoda, že jsme se dočkali tak „chudých“ herních možností… S grafikou to bohužel není jinak a nelze ji považovat ani za průměr. Naprosto nedetailní obrázky a textury opravdu nepatří mezi chloubu Water Panic.

Jak tedy celou recenzi završit? Water Panic je nadmíru vydařenou hrou, která bohužel má dvě malé pihy na jinak zcela čisté pleti. Je to absence jakýchkoliv rozšiřujících možností, v před vás tak bude hnát pouze vidina zisku většího počtu bodů, než jste získali v kole předešlém, a v druhé řadě i grafika. Naštěstí je WP přesně ten typ hry, které všechno odpustíte jen proto, že jste se u ní skvěle bavili. Věřte mi, stojí to za to…

stáhnout hru
Martin

autor
/ Martin

Skóre

77 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

hanej | 24.10.04 v 10:05

Ak mam povedat za seba tak tato hra je velmi slaba!!!


galerie