recenze

Virtual Villagers: A New Home

Virtual Villagers: A New Home

Představte si, že jste členem skupinky, která přežila ztroskotání lodi. Je vás šest a musíte se o sebe postarat na malém ostrůvku. Naučte své lidi v kmeni všemu, co potřebují – sbírat jídlo, nosit vodu, vylepšovat příbytky, milovat se a plodit děti. Vše, co k životu patří. Naši ztroskotanci totiž našli nový domov.
Zpočátku toho lidi na ostrově moc neumí, musíte je vše naučit. Na ostrově najdete vše, co je potřeba k přežití, ovšem v jakém stavu? Například studna s vodou bude znečištěná a vy ji budete muset vyčistit, aby se z ní dalo pít. Všímejte si, že každý vesničan má svou roli a tyto role se budou dále prohlubovat, nebo k nim přibudou dokonce nové. Mužů je tu více než žen. Muži také budou obstarávat činnosti, jako je stavba přístřešků, jednoduchá řemesla, ale i prozkoumávání terénu atd. Ženy mají naproti tomu na starosti obvyklé věci, jako je sběr jídla, vody nebo péče o děti. Chcete-li, aby se váš kmen rozrostl, vezměte některého muže a položte ho na postavičku ženy. Pokud mezi nimi vzplane láska, půjdou spolu do chatrče, pokud ne, nedonutíte je. Po čase může, ale i nemusí, přijít na svět miminko. Pamatujte, že matka se o něj bude starat, to však neznamená, že by nemohla sbírat potraviny či vodu, jenom ji k tomu budete muset trochu více nutit. Postupem času se objeví nové profese, stane se, že nějaký z vesničanů onemocní a vy si zvolíte svého medicinmana. Důležitý bude pro tuto roli i sběr bylinek. Zkrátka všechno, co na ostrově najdete, je tady za nějakým účelem. Jenom je potřeba vyčkat. To je však zároveň největší kámen úrazu. Hráč totiž velmi často čeká a ve hře se prakticky nic zajímavého neděje, což jí pochopitelně ubírá body. Profese si lze také koupit za body, jež nasbíráte, ale bude vás to stát tolik, že se vám protočí panenky. Na druhou stranu jde o hříčku bez násilí a krve, takže ji lze doporučit i dětem.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Drticka

Drticka | 10.05.19 v 08:59

hci být ná ostrově

blabola

blabola | 29.01.18 v 19:59

se někdo nudí co?

elizabet | 29.01.18 v 18:45

tato hra je nej nej nej nejlepší!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kalousek100

Kalousek100 | 11.11.16 v 00:16

Výborná hra.

IceSoft

IceSoft | 07.10.16 v 07:14

Perfektní hra.

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 30.08.16 v 16:39

je to dobrá hra baví mě ale je to těžké

PavelH

PavelH | 26.07.16 v 21:19

Zajímavý námět

Arwiel

Arwiel | 29.05.15 v 14:56

něco podobného jsem již hrál, ale tohle taky není špatné


galerie

Virtual Villagers: A New Home Virtual Villagers: A New Home Virtual Villagers: A New Home Virtual Villagers: A New Home Virtual Villagers: A New Home