recenze

Tulpenspel

Tulpenspel

Nizozemí je známo jako země tulipánů a větrných mlýnů. Podle názvu poznáte, že dnes půjde hlavně o ty tulipány. A vy můžete vyzkoušet svůj postřeh a rychlost!
Máte rádi květiny? Z nějakého důvodu se vám líbí? Jsou barevné, pěkné, hezky voní. Co třeba tulipány? Po přečtení názvu hry je vám asi jasné, že se neptám jen tak, ale velmi účelově. To ale nic nemění na tom, že jestli máte tulipány vášnivě rádi, pak je tu velká naděje, že se vám Tulpenspel bude líbit. Pokud je však bytostně nenávidíte, asi těžko vás zaujme hra, která po herní stránce stojaté vody rozhodně nebouří, ba naopak. A ač to odporuje názvu, tulipány v ní hrají až druhé housle.

V první řadě se totiž jedná o pouhý omšelý námět, kdy chytáte předměty padající z nebe. Je asi zbytečné zdůrazňovat, že zde se bude jednat o ony nizozemské tulipány, které se právě tak dostaly do názvu hry. A jak celá hra probíhá? Ocitnete se v roli služebné, která má z úkol sesbírat všechny ztracené tulipány a svázat je do květiny- o minimálním počtu sedmi květin z původních deseti. Jak už to ale bývá v každé hře, nic není tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. Ono totiž nejde jen o jedno posbírání květin, ale pokud se vám první kolo povede, postupujete do vyššího, kde tulipány padají mnohem rychleji a nepředvídatelněji.

Abyste rozuměli, tulipán sebou občas nahoře zaklepe, takže se vám může stát, že k němu přiběhnete, ačkoli se jedná o planý poplach a jinde o jiný tulipán přijdete. Jak zákeřné, že? :-) Ano, zákeřné se to skutečně zdát může, jenže když zjistíte, že je to jediné napětí ve hře, asi budete mírně zklamáni.Jediné, co by mohlo toto zklamání alespoň do jisté míry zmenšit, je kvalitní technické zpracování, které rozhodně téhle hře upřít nelze. Grafika se povedla, vaše postavička je dokonce pěkně 3D animovaná. I pozadí celé hry je vcelku vkusné. Se zvuky je na tom Tulpenspel poněkud hůře, což se spíše týká jejich provedení než počtu, který je dostačující.

Co z toho všeho tedy vyplývá? Někteří z vás budou Tulpenspel považovat jen za další odvar již hodně prohnilého námětu, jiní zase za skvělou hru, která je značně originální. Pravda je asi opět někde uprostřed. Tulpenspel nenabízí nic zvláštního, ale rozhodně se nejedná o žádnou katastrofu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

Alča | 07.03.03 v 18:26

:/

adam | 21.02.03 v 20:58

jojo


galerie