recenze

Total Eclipse

Total Eclipse

Požijte společně s naším archeologem chvíle opravdového neklidu, kdy máte pouze několik málo dní na odvrácení své vlastní smrti díky kletbě, kterou jste při jednom z milých průzkumů nechtěně na sebe přivolovali. Troufáte si tedy na tento úkol?
Není tomu zase až tak dávno, co se u nás objevila poměrně zajímavá gameska nesoucí název Cholo, kde jste se v jednom futuristickém prostředí měli postarat o napravení křivdy, kterou na místních obyvatelích spáchala jedna z místních vlád. To byla příběhová část, technicky se jednalo o remake stejnojmenné hry z doby konce osmdesátých let. Tento remake vznikl díky společnosti Ovine by Design. Možná se ptáte, proč vám to vlastně říkám, ale důvod je prostý, velmi podobná situace nastává i nyní.

Total Eclipse je totiž remake jedné starší hry a autoři jsou opět lidé z týmu Ovine by Design. To už mnohokrát dokázali, že skutečně jsou mistři svého oboru a jejich hry jsou tak vždy zárukou kvality. Na posledním titulu spolupracoval i známý Trevor Storey, který ve freeware světě vystupuje pod sympatickou přezdívkou Smila a o tom, že spolupráce byla prospěšná, svědčí i fakt, že o jeho služby mělo studio Ovine by Design zájem u dnes recenzované hry. Trevor se stará zejména o 3D grafické modely a ty jsou zde opravdu velmi kvalitní. Pojďme se do hry ponořit ale trochu více. Několik málo informací jsem zmínil již v samotném perexu. Vy se ocitáte v kůži archeologa a máte jen několik málo dní na to, abyste zvrátili svůj osud, který vám začala zpečeťovat náhlá kletba, kterou jste na sebe přivolali při otevíraní jednoho z hrobů. Ocitáte se tedy na známem místě v Káhiře a pomalu se můžete vydávat na průzkum pyramidy. V tomhle ohledu bych autory jemně pokáral, protočím více budete pronikat do tajů pyramidy, tím více nabudete dojmu, že jste se prostě a jednoduše ztratili. Rozhodně by se vcelku hodila nějaká ta mapka, kde by se alespoň zakreslovalo již prozkoumané území.

Na druhou stranu je potřeba dodat, že se vše odehrává v třicátých letech minulého století a celé to bloudění dodává větší pocit realističnosti. Hlavně si musíte dávat pozor, ať zbytečně nemusíte seskakovat z některých výše postavených míst. Není to moc dobré pro vaše zdraví. Důležitým faktorem je udržovat stav vaší pitné vody na optimální úrovni, protože občas vám bude pěkně horko, zvláště v případech, kdy se bude zvyšovat riziko aktivace kletby. Stane-li se tak, v tom případě se vám rapidně zvýší tlukot vašeho srdce a pokud nebudete blízko vašeho cíle, nezbude vám nic jiného, než si už jen vychutnat krásu egyptských hieroglyfů. Pokud si chcete přeci jen trochu více užít, hra vám nabízí i další varianty, jak ukrátit svůj čas. Můžete hledat některé z mnoha tajných míst, kde lze najít skutečné poklady. Možná byste tomu ani nevěřili, ale na jednom z těchto míst se mi podařilo najít dokonce hernu s automaty. Na těchto místech pak můžete najít ve většině případů i speciální klíče, které vám umožní přístup do Sfingy a můžete si tak opravdu pěkně přilepšit. Zapomínat ale nesmíte na splnění svého hlavního úkolu, a to za každou cenu zabránit spuštění kletby na vaší osobu. S trochou vytrvalosti se vám to ale jistě podaří.

Co se týče technického zpracování, tak zde nemám nejmenší výhrady, protože ve všech aspektech hra exceluje. Velikost archívu přitom není nějak závratná. Hratelnost je taky vcelku solidní, i když i zde bychom při důkladném prověřování několik menších nedostatků našli, zejména při vstupu do úzkých míst to někdy chtělo vcelku přesné nasměrování vaší postavy. Jedná se ale jen o detaily. Vše podstatné tedy již bylo řečeno a pokud skutečně chcete zkusit něco opravdu zajímavého, pak v tom rozhodně nevidím problém.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

Trident | 31.12.08 v 14:26

Návod je zde:
http://www.scav.ic.cz/download/MZ-800/MZ-800_Navody/Hry/Gaman1.txt

Calso | 21.07.07 v 21:47

Kolik tam je veci ktere vam muzou zpusobit infarkt? ja sem nasel mumii, kostru a anubise (takovyto s tou psí hlavou a kouřem)

tonny004 | 02.05.07 v 18:40

mám problém: když to zpustím tak se mi napíše: unable to create 3D Scene

tonny004 | 02.05.07 v 18:40

mám problém: když to zpustím tak se mi napíše: unable to create 3D Scene

muro | 11.03.07 v 05:52

a nejaky navod sa neda zohnat k hre?strasne to je tazke a uz len 4 kluce mi chybaju ku sfinge,kto poradi?help

I want to bla bla bla | 19.07.06 v 21:05

Ja som to už mal, len je to velmi ťažké, ináč super hra

pepka | 26.04.06 v 11:53

tak si dej download s 11.5MB

kuk | 21.02.06 v 21:11

Hru sem ještě nehrál ale rád bych chtěl návod


galerie

Total Eclipse Total Eclipse Total Eclipse Total Eclipse Total Eclipse

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce