recenze

Tiger Moth

Tiger Moth

S blížícím se létem nastává doba, kdy se k vám večer, pokud si rozsvítíte, budou stahovat různí komáři, brouci a samozřejmě i můry. Abyste věděli, dříve než je zabijete nebo vyženete, jak užitečná to jsou zvířata, zkuste Tiger Moth!
Nechci se dnes v této recenzi ani chvilku zabývat úchylkou Mohsye na zvířata a podobnými tématy. V poslední době mám na výtvory tohoto studia vpravdě štěstí a vy jste už zřejmě z několika mých recenzí pochopili, co si o tom či onom myslím. Ale ten důvod, proč se tím nechci dnes zabývat, je trochu jiný. Je to proto, že Tiger Moth zas až tak drastická není. Alespoň si tak můžeme připomenout, že neplatí přímá rovnost mezi gamesou od Mohsye a drastičností, to nakonec dokazuje i Drop off nebo Monkey Curling. A jaký příběh nám tedy autoři připravili tentokrát?

Zažili jsme to asi všichni. Necháme večer rozsvícenou lampičku, otevřeme si okno na vyvětrání a než se nadějeme, máme pokoj plný všelijaké havěti, která se různé binká okolo svítící žárovky. Dnes se ocitneme na terase rodinného domku, odhaduji, že kdesi v jižních zemích. Na terasu proniká světlo z oken, proto se tam zřejmě objevila i můra, kterou budete ovládat. Problém je ale v tom, že po elektrickém drátě, který vede proud do celého domu, leze zrádná ještěrka. Jakmile by dolezla vrcholu drátu, přerušila by vedení a v celém domě by nastala tma. A to by bylo špatné jak pro obyvatele, tak pro můru, která by si musela zase hledat jiné stanoviště. A jak ještěrku odradit od jejího ničemného záměru? Jedině silným elektrickým výbojem!

A ten se provede tak, že můra narazí do jedné z objevujících se žárovek, což způsobí výboj (netuším sice, jak je to technicky proveditelné, ale na tom vůbec nezáleží). Vaším úkolem tedy bude, strefovat se s můrou do žárovek, které se budou v různé vzdálenosti a v různých směrech před můrou objevovat. Vše se ovládá myší. Nejdříve musíte zjistit směr, ve kterém žárovky jsou, a pak pomocí levého tlačítka dodat můře sílu, aby doletěla do potřebné vzdálenosti. Jenže pozor. Jak si brzy všimnete, žárovky jsou ve třech typech. Obyčejné, stowattové a UV. Rozeznáte je poměrně snadno. Stowattové září intenzivněji než obyčejné, UV mají modrou barvu. Samozřejmě, rozlišení není samoúčelné. Pokud sestřelíte obyčejnou žárovku, zastavíte ještěrku v postupu jen velmi malinko. Pokud stowattovou, bude mít vaše snaha výraznější efekt. No a pakliže se vám povede trefit se do UV žárovky, nenastane nic jiného než Game Over, neboť jste si právě zabili svěřenkyni. Jistým frustrujícím faktem je to, že se vám nikdy nepovede ještěrku zlikvidovat úplně. Můžete jen jistý konec oddalovat. To už ale závisí na vašich schopnostech, za jak dlouho to bude.

Jako všechna díla od Mohsye je i Tiger Moth udělaná ve Flashi, což s sebou nese určité symptomy. Jednak je to poměrně vydařená grafická stránka, nicméně musím, jako obvykle, upozornit, že se jedná o jedinou herní obrazovku, takže její precizní vyvedení zabere jistě méně času než precizní vyvedení několika obrazovek. Zvuková stránka je naopak chudší. Kulisu vám vytvářejí svým zpěvem cikády a podobná havěť, uslyšíte také nárazy do žárovek, výboje, ale to je plus mínus vše. Na čem ale záleží víc než na zpracování, je hratelnost. A ta není špatná. Na strefení se si nevytvoříte po pěti minutách takový grif, že by se vám vždy povedlo zasáhnout každou žárovku, takže se budete moci dlouho zdokonalovat. Zamrzí ale opět chybějící tabulka nejlepších výsledků.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

Tiger Moth Tiger Moth Tiger Moth

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce