recenze

Taxi Dash

Taxi Dash

Taxikáři mají těžké břemeno. Chtějí-li se uživit, musí převážet lidi na různá místa, jezdit pokud možno bezpečně a v neposlední řadě musí také náležitě pečovat o svůj vůz. Chcete-li si tuto roli vyzkoušet, pak je následující gameska určená právě vám!
Sérii Grand Theft Auto nemá myslím smysl nějak zvlášť představovat. Dokázala si totiž získat srdce mnoha příznivců a nutno podotknout, že zcela zaslouženě. Možností, které tyto hry nabízely, byly skutečně převeliké. Není se proto čemu divit, že se tato série stala námětem pro spoustu dalších her a jednou z nich je právě i dnešní Taxi Dash.

Jak je již z názvu patrné, dnes se bude taxikařit. A to buďto ve volném stylu nebo v kariéře. Vše bude záležet na vaší volbě v menu, kde můžete právě na tyto možnosti narazit. Později bude přístupný i závod, ale než se vám odemkne, uplyne spousta času. Co si zvolíte, bude pochopitelně záležet pouze a jen na vás. Padne-li volba ale na kariéru, rozhodně nebudete litovat. Taxikaření totiž budete moci provozovat naprosto bez problémů a za utřené peníze od lidí si budete moci svůj vůz vylepšovat. Tržba probíhá velmi prostě. Vyzvednete zákazníka a prakticky ihned vám nabídne plnou částku. Nebude trvat dlouho a od této částky se vám začne odečítat jeden dolar za druhým a to tak dlouho, než dorazíte na cílové místo. Z toho vyplývá jednoduchý fakt, že čím rychleji budete lidi dopravovat, tím s většími zisky můžete počítat. Město je poměrně rozsáhlé, ale samotná orientace není naštěstí obtížná. Velmi vám bude pomáhat šipka umístěná v levé horní části obrazovky. Pokud chcete být ale skutečně dobří, budete muset investovat do údržby a vylepšení vozu. To se vám bude ostatně hodit při závodech, kde si můžete přijít k opravdu slušným penězům.

Celou hru přitom vidíte z pohledu ptačí perspektivy a inspirace již zmíněnou sérií GTA, zejména pak prvního dílu, je skutečně znát. Tak trochu i na celkovém prostředí. Vizuální stránkou počínaje a přejížděním chodců konče (zde to je ovšem beztrestné). Občas mě zlobily zvuky auta. Jednou se z reproduktorů líhnul zvuk, připomínající jízdu traktoru, jindy se neozvalo vůbec nic. Trochu podivně na mě zpočátku působilo ovládání. Někoho možná zamrzí absence deformačního modelu. Vozidlo sice můžete poškodit, ovšem intenzita poškození se na vašem voze fyzicky vůbec neprojevuje. Celkově je Taxi Dash ale velmi zajímavou hrou. Přiznám se, že zpočátku jsem ji nemohl moc přijít na chuť, ale to se po pár hodinách intenzivního hraní našětstí změnilo. Dnes už si jezdím s taxíkem s takovými vylepšeními, za které by se nemuseli stydět ani skutečné závodní speciály. :o)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

makulisek | 03.08.06 v 20:45

jak se to ovlada?????

1_11 | 31.07.06 v 12:15

super super super

michal | 02.11.05 v 13:39

ta hra je blba

Ilona | 27.10.05 v 09:58

Nevím jak se rozjet, sakra.


galerie

Taxi Dash Taxi Dash Taxi Dash