recenze

Space Threat

Space Threat

Vesmír, plný nekonečných možností! Tak to je v kostce obsah dnešní online hry, kde budete moci provádět prakticky vše, nač si jen vzpomenete a nebýt všudypřítomné němčiny, mohlo jít o prakticky dokonalé dílo. I tak se ale nemusí titul za nic stydět.
Jestli se vám líbí hry jako Space Merchants: Conquerors nebo komerční Elite či Privateer, pak mám pro vás dobrou zprávu. Dnešní kousek je všem těmto titulům velmi podobný a zábava na dlouhé hodiny je tak zaručena. V hlubinném Vesmíru totiž budete moci provádět prakticky vše, po čem jen vaše hráčské srdéčko touží. Od obyčejného poletování vzduchoprázdnem až po obchodování a vylepšování svých prvků a jejich následném využití v boji.

Recenzi bych pojal trochu netradičně. Sám jsem totiž ve fázi, kdy se ještě pořádně učím jednotlivé zákonitosti. Trochu mi totiž dělá problém všudypřítomná němčina. V tomto jazyce je bohužel prakticky vše, a tak hráči, kteří tento jazyk neovládají (vč. mě), budou mít trochu handicap. Naštěstí jsem se po provedení automatické aktualizace a přihlášení se na server (musíte si ještě vytvořit účet), úspěšně aklimatizoval a dal se do řeči s přítomnými hráči. Byli z německého města Frankfurt a vcelku jsme se domluvili. Jejich angličtina narozdíl od té mojí byla na velmi dobré úrovni. Prozradili mi základní stavební kámen celého projektu, jímž je naprostá svoboda…

Ano, můžete si skutečně dělat co vás napadne. Vesmír je totiž opravdu rozsáhlé místo a je zde mnoho cest, jak zapadnout. Můžete se pokoušet vydělávat peníze (například těžbou, obchodováním), za které si pak můžete kupovat vybavení a není problém si kupříkladu vylepšit štíty nebo zbraně. Můžete se pak předvést ostatním. Když se ponoříte pořádně, jistě se budete kochat okolním prostředím. Narazíte na různé planety, družice, vesmírné stanice apod. Potěší vás přitom, že se vše ovládá velice pohodlně z myší, za jemného přispění klávesnice. Když se pak detailněji podíváte na screeny, můžete si říkat, že bude projekt poměrně náročný na hardware. Musím říci, že i v tomhle mě autoři překvapili a ve standardním rozlišení mi jelo vše naprosto plynule a s hodně velkou rezervou v počtu FPS. Co se týče připojení, tak zde bych opět neviděl problém, máte-li něco rychlejšího, než je klasické vytáčené připojení přes Dial-up.

Velmi užitečná je pak kompletní mapa veškerého prostoru. Hodí se zejména k tomu, hodláte-li si vést evidenci, kudy všude jste už stačili proletět. Jako bonus se pak můžete kochat pohledem na různé planety (vše se odehrává v naší sluneční soustavě). Možností je skutečně více než dost a narazíte-li na zajímavé hráče, kteří vám rádi se vším pomohou, máte vyhráno. Pojďme ale tedy k hodnocení. O tom, že je titul naprosto chytlavý, není vůbec pochyb a dostanete-li se hře trochu více pod kůži, máte opravdu na několik desítek hodin vystaráno. S hodnocením jsem se ale trochu mírnil, a to zejména díky již zmíněné němčině, která bohužel chtě nechtě některé hráče odradí. Space Threat je ale každopádně povedenou hrou. Rozhodně doporučujeme.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

já | 17.09.06 v 14:55

mě to taky nejde... píše to že to mám nejptv aktualizovat ale to mi nejde...

klouz | 27.05.06 v 15:25

nevite jaky tam dat jmeno a heslo? nebo kde se zaregistrovat abych o rozjel???

mr.snek | 22.05.06 v 15:27

nainstalovane to mam secko ale nejak nejde ta automaticka aktualizace a bez toho se mi nedari to spustit...

Honik | 21.05.06 v 18:49

nejde to spustit


galerie

Space Threat Space Threat Space Threat Space Threat Space Threat

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce