recenze

SolGlider

SolGlider

Trojrozměrný simulátor v zajímavém stylu a s netradičním ovládáním. Hrajete rádi pouze jednou klávesou? Nebaví vás skákat po klávesnici a hledat tu správnou klávesu? SolGlider vaše problémy vyřeší, vystačíte si pouze s mezerníkem.
Není to poprvé, co jsem hrál simulátor, k němuž stačilo použít pouze jedné klávesy. Nejde tedy o žádnou raritu. Autor SolGlideru však musel být ovládáním jednou klávesou lehce posedlý, neboť i v menu si postačíte s mezerníkem. Určitě vás napadá, že po spuštění aplikace se už hra pouze spustí, ale není tomu tak. K dispozici máte běžné menu, které autor nijak neřešil, ale přizpůsobil pohyb po něm.

Hra vás zavede do 3D prostoru, kde nemáte příliš možností k pohybu. Můžete buď vstoupat vzhůru a nebo klesat. Zajímavé je, že vlastně to nejdůležitější vás čeká hned na začátku. V jednoduchém měřidlu si rozhodnete, jakou rychlostí se budete pohybovat. Tato rychlost postupně klesá a pokud se dostanete až k nule, prohráli jste. Abyste tedy nezastavili a zároveň nasbírali několik bodů, musíte si všímat objektů, kolem kterých prolétáte. Některé jsou tu k tomu, aby vaše rychlost vzrostla, další zase podporují vaše zpomalení. Mimo toho si můžete poškodit štít, ale také ho dobít.

Autor neměl špatný nápad a celkem slušně ho realizoval. S grafikou si však mohl ještě pohrát, přidat k tomu lepší zvukové efekty a doprovodnou hudbu a možná bych i s někým zkusil soutěžit o lepší skóre. Takhle je hra jen k vyzkoušení, i když je možné, že pro někoho bude více chytlavá.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie

SolGlider SolGlider SolGlider

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce