recenze

Secondhand Smog

Secondhand Smog

Jsou hry zcela nové a jsou hry, které kopírují již stokrát viděné. Secondhand Smog se kupodivu neřadí ani na jednu z těchto stran; vytváří si totiž kategorii vlastní. Neoriginální hra v originálním podání.
Cílem projektu Experimental Gameplay je vytvářet v rekordně krátkém čase hry, které budou v něčem originální či popřípadě výjimečné a inovativní. Secondhand Smog je typickým zástupcem tohoto projektu: na první pohled sice jde o klasický klon Asteroids, již na ten druhý však poznáte, že tomu tak není.

Důvod? V Asteroids hlavní roli sehrávají vesmírné rakety. Zde se ocitáme také ve vzduchu, ale o poznání níže – do popředí zájmu se dostávají mraky. Těch jsou rovné dva druhy. První, jenž zastupujete vy, se pyšní krásně zářící bílou barvou, které reprezentuje čisté ovzduší. Oproti stojí dozelena zabarvené smogové mraky, které značí znečištěné ovzduší. A váš úkol? Zbavit oblohu všeho zeleného a pokud možno nepřijít o jediný bílý mráček široko daleko. Toho dosáhnete jedině tak, že budete do zelených mraků „střílet“, čím se rozpadnou na menší mráčky. Vaše práce však končí až zničením i těch nejmenších mráčků.

Ovládání sedne do ruky každému. Je jednoduché, intuitivní a snadno se s ním poperou i ti nejmenší. Audiovizuální stránka také nezaostává. Verdikt je proto více než jasný: Hledáte-li něco netradičního, budete zde jako doma. Ale pozor – nikoli zcela nového, „jen“ netradičního!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

PITfire | 30.01.06 v 21:14

hmm de jim to docela rychle


galerie

Secondhand Smog Secondhand Smog

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce