recenze

Rocket in Danger

Rocket in Danger

V poslední době se nám doslova roztrhl pytel s hrami, které si za vzor vzaly tématiku přistání na Měsíci. Ačkoliv tyto hry mívají většinou jednoduché zpracování, na velkorysé hratelnosti vám to mnohonásobně vrátí. Jak tedy dopadl dnešní kousek?
Když tak rekapituluji hry, které jsem v poslední době nejčastěji hrál, zjišťuji, že to byly ty, disponující tématikou přistání na Měsíci. Ať už to byl takový Lunar Lander 7k, Ovine Lander či Monkey Lander, pokaždé to bylo o tom, dostat svoji raketku do bezpečí. A právě i dnešní Rocket in Danger patří do této skupiny her.

Na svědomí ho má jistý Lukáš Farbjak. Shodou okolností se mu podařilo vyhrát letošní ročník Becherovky Game v kategorii Flash her, kde byl obzvláště velký nával. Lukášovi se ale podařilo velmi pěkně skloubit hratelnost a vizuální stránku a rozhodně si, dle mého názoru, vítězství zasloužil. Námět jsem už tak trochu naznačil. Ovládáte malou kosmickou raketu, s níž se musíte dostat do cíle, který je znázorněn malý terčíkem. Než se tam dostanete, budete se muset snažit vyhýbat překážkám, ale zároveň budete muset sledovat i svůj stav paliva, protože to vám mizí téměř rychlostí světla. :) Jako zázrakem ale k pohonu vaší lodi stačí láhev Becherovky, takže podaří-li se vám ji během letu najít, můžete si na chvilku odpočinout. Za každé splnění levelu se vám pak automaticky vypíše číselné heslo. To si pokaždé uschovejte. V případě neúspěchu se totiž můžete díky tomuto kódu bez obav vrátit na místo posledního snažení.

I když oproti jiným hrám tohoto typu má Rocket in Danger poměrně omezené možnosti, nenechte se odradit. Minimálně za vyzkoušení to rozhodně stojí. Po technické stránce je hra sice v průměru, ale hratelnost je naštěstí na tom mnohem lépe. Co tedy dodat? Snad jen, že stahujte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =


galerie

Rocket in Danger Rocket in Danger Rocket in Danger Rocket in Danger Rocket in Danger

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce