recenze

Robot Battle

Robot Battle

„Robotííí, do sebééé.“ Promiňte, nechal jsem se trošku unést. Ono totiž vlastně jsem se sám přistihl, když jsem něco podobného zvolal při stisku tlačítka start. Roboti byli na svých místech, vše bylo nastaveno a celý kovový masakr čekal na stisk jediného tlačítka. Zmáčkněte jej také a vyzkoušejte jaké to je.
Robot Battle je hra možná spíše pro programátory. Alespoň já si tak připadám, když nastavuji robotům jejich vlastnosti. Robot Battle totiž není hra jako každá jiná. Po kliknutí na tlačítko start už jen sledujete vývoj hry. K dispozici máte velké množství grafů a oken, ve kterých můžete sledovat, jak si roboti vedou ve vzájemném zápolení. K dispozici zde máme grafy sledující stav energie, pozici a nebo počet životů jednotlivých robotů.

Možností je ve hře opravdu nepřeberné množství. Můžete si napsat vlastního robota a vyzkoušet jeho schopnosti proti již nachystaným strojům. Pro toho, kdo moc nerozumí programování, je zde nachystán opravdu obsáhlý manuál. Nastavit jde barva robotů, jejich typ, funkce, chování, síla střely, dostřel, dosah radaru, rychlost .... a to se týká jen robotů.

Před hrou samotnou můžete také nastavit různé atributy hrací arény. Především výšku a šířku, ale také pozadí, velikost robotů a tak dále a tak dále. Nechci strávit zbytek dne popisováním možností hry Robot Battle. Budete se muset spokojit s tím, že je jich opravdu hodně a nezbude vám nic jiného, než je sami všechny vyzkoušet.

Grafika je plně dostačující pro tento simulátor bojů mezi roboty. Je někdy opravdu k pobavení sledovat malé jezdící robůtky, jak se snaží vyhnout veškerému dění a tak věrně kopírují okraj arény. Ovšem ti vymakanější s lepšími radary a raketami je vidí, pozorně sledují a systematicky ničí.

Pokud nemáte v plánu napsat svého vlastního robota, který se stane postrachem všech ostatních, i přesto stojí za shlédnutí několik simulací krásných bitev. Někteří roboti jsou opravdu chytřejší než jejich kolegové. Však se podívejte sami.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

PavelH

PavelH | 03.01.17 v 10:01

Dobrá hra.

Mintaka | 06.09.07 v 02:55

Tak jsem vám sem chtěl přidat pár věcí k tomu programu, ale váš formulář to bez předchozího varování zrušil, protože tam byl víc než jeden odkaz.

Hnusná bílá stránka s hláškou ze které se nešlo dostat jinak než tlačítkem zpět. Leč, pak už ve formuláři nebyl ždáný text. Tak bych docela ocenil, kdybyste si tohle nemilé chování naprogramovali trochu lépe.

A že tu dělám tenhle offtopic je dáno tím, že jsem v menu nenašel ždáný relevantní odkaz, kam bych to přidal.


galerie

Robot Battle Robot Battle Robot Battle

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce