recenze

Road Fighter

Road Fighter

Závodních her je určitě hodně. Jednou z nich je i Road Fighter, simulace závodů na těžké trati za nedostatku paliva a neustálého boje se soupeři. Chcete si to vyzkoušet a ukázat, co ve vás doopravdy je? Road Fighter čeká na vás v následující recenzi.
Závody aut patří určitě mezi nejoblíbenější hry vůbec. Naštěstí se objevilo několik kousků i na freeware scéně, takže vám mohu nabídnout gamesky jako The little Flitze Cars, Vampirjagd2: Night race, XRacer, eXtreme Race , Racer nebo Napkin Race. V téhle hříčce ale nejde zase tak o to předjet všechny soupeře, ale dostat se včas do cíle a projet jím s alespoň minimálním stavem paliva. Tento úkol je bohužel mnohdy téměř nedosažitelný... ;)

Jak jsem se snažil nastínit již v úvodu, nebude Road Fighter procházka růžovým sadem. Ale pokud budete trénovat, nebude to pro vás takový problém. Začněme s Menu. Zde si můžete nastavit pár drobností nebo rovnou začít hru jednoho či dvou hráčů. Již samotný fakt, že můžete hrát dva na jednom počítači, zvyšuje hratelnost a pobavení ze hry samotné. Ještě si musíte nastavit jednu ze tří úrovní obtížnosti a jde se na to. Ovládáte malé autíčko, se kterým jezdíte po silnici. Vše vidíte shora. Vaším úkolem je pohybovat autíčkem a dostat se až do cílové rovinky. Svou aktuální pozici na trati vidíte úplně vpravo herního okna. Místo časového limitu máte omezené množství paliva, které ale můžete v případě potřeby doplnit sebráním jednoho z bonusů na trati.

Abyste neměli tento život lehký, máte co dočinění s mnoha soupeřivými auty. Ty se vás snaží za každou cenu zbrzdit a co je horší, pletou se do cesty tak, že to do nich naperete. Jakmile do něčeho nabouráte, ztratíte část paliva, ale po chvíli pokračujete v jízdě. Když se dostanete do cíle, nic nekončí. Přesunete se do další části trati, třeba na pláž nebo do lesa apod. Prostě se nebudete rozhodě nudit. A kdyby vám to náhodou přišlo moc jednoduché, stačí zkusit větší obtížnost. Vše se počítá na body, jejichž stav vidíte vpravo nahoře. K principu bylo řečeno již to nejpodstatnější..

Jak si brzy všimnete, grafikou Road Fighter moc neexceluje. Hodí se tak akorát na DOSovské hry. Ale po chvíli hraní na to úplně zapomenete. Ke všemu hraje příjemná hudba a uslyšíte i nějaké ty doprovodné zvuky. Prostě hře nic nechybí a mohu ji jen doporučit. Skrývá více zábavy, než by se mohlo na první pohled zdát. Stahujte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

frank agyekum | 07.09.03 v 17:16

thanks


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce