recenze

Retrofire

Retrofire

Dokážete zničit klíčové objekty a ještě přitom zachránit lidi? Pokud jste na předchozí dvě otázky odpověděli kladně, pak je pro vás dnešní Retrofire jako stvořené. Právě výše zmíněné úkoly budou tvořit váš každodenní herní chléb.
Zpočátku to vypadalo velmi nenápadně, ale postupem času se z této hry vyklubala jedna z nejzajímavějších her poslední doby. Alespoň tedy dle mých kritérií. Úkol jsem nastínil v perexu a později se k němu vrátím, zatím bych jen dodal, že i když vše naznačuje, že půjde o stereotypní záležitost, nepochybuji o tom, že při hraní budete nejednou příjemně překvapeni.

Misí je zde připravena celá řada a můžu se zaručit za to, že grafickou stránkou budete více než ohromeni. Autory musím pochválit i za solidně zpracovaný interface. Zpočátku vám sice možná bude chvíli trvat, než se trochu se vším sžijete, ovšem pokud překonáte všechny „nástrahy“, můžete si gratulovat. Dostane se vám totiž vše, co jsem vám nějakým způsobem naznačoval již dříve. Vraťme se k samotným misím. Každá z nich začíná tak, že se ocitáte na své základně v hlubokém vesmíru. Jedná se o plošinu a vy ovládáte malý modul, který umí i střílet. Když vzletíte, možná budete překvapeni, že kolem vás je všude jen tma a nikde nikdo. Pohled na radar však bude signalizovat něco jiného. Naštěstí nejde o nic hrozného, s vaším modulem totiž musíte zahájit sestup, kterým se dostanete až na jednu z dostupných planet. Tam pak budete muset buď zničit cizí objekty, anebo zachránit živé jedince (jen pozor na záškodníky).

Velký pozor si ovšem budete muset dávat na stav paliva. Sice si ho můžete kdykoliv doplnit na základně, ovšem pokud se budete nacházet na planetě a jeho stav bude kritický, musíte počítat s tím, že návrat na základnu asi nebude příliš optimistický. Naštěstí s každou úspěšnou misí získáváte prostředky na to, abyste se neustále rozvíjeli a měli k dispozici jen tu nejlepší techniku. Ta vám totiž často pomůže z nepříjemných situací, kterých tu rozhodně bude více než dost. Tak hodně zdaru.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

Zz | 16.10.22 v 19:08

Tohle je snad nejmizernější recenze co jsem četl - v polovině, po pár odstavcích nevím nic... přečtu recenzi celou a přímo zde vlastně také není řečeno nic, co by mi pomohlo zjistit co je to vlastně za hru. Kdyby jste napsali "podívejte se na obrázky" vyšlo by to nastejno...


galerie

Retrofire Retrofire Retrofire Retrofire Retrofire