recenze

Paralympix

Paralympix

Hra, kde v hlavní roli působí vozíčkář. Ten bude muset vyvinout ohromné úsilí, aby se dokázal poprat s jednotlivými disciplínami a zvítězil v nich. I když se jedná o lehce kontroverzní dílo, svým způsobem je tento titul jedinečný a za minimální pozornost rozhodně stojí.
Být na invalidním vozíčku je věc rozhodně nezáviděníhodná a z mé strany tito lidé mají můj obdiv, protože poprat se s těžkou životní situací určitě nebylo nic jednoduchého. I když se jedná o neveselé téma, autoři z týmu Animators se ho rozhodli implementovat do podoby počítačové hry a výsledek je vcelku zajímavý.

Obsahuje celkově tři disciplíny, které hráčovi názorně předvedou, kolik úsilí musí takový hendikepovaný člověk vyvinout, aby docílil úspěchu a věřte, že ani ve virtuální podobě nepůjde o snadnou záležitost. Vše se ovládá buď pomocí myši anebo za asistence klávesnice. Začátek je pěkné ostrý, protože hned první úroveň dokonale prověří vaši houževnatost něčeho docílit. Vaším úkolem totiž bude v kůži již zmíněného vozíčkáře zdolat vcelku prudký kopec. Jakmile se vám to podaří, nastoupí úroveň číslo dvě, kde budete na závodním okruhu překonávat jednu zatáčku za druhou a jakmile se vám i zde podaří uspět, můžete se směle podívat do finále. Zde bych upozornil, že zde nastupuje ona zmíněná kontroverznost. V přeneseném slova smyslu totiž půjde o skok daleký, ovšem trochu zvláštním způsobem. Dle mého názoru to zde autoři trochu přehnali.

Nemění to ale nic na to, že se jedná o velmi zajímavé dílo, které za vyzkoušení rozhodně stojí. Ač to tak nevypadá, věřte, že jste zatím nic podobného nehráli. Tomu odpovídá i hodnocení. Máte-li k tomu přesto nějakou poznámku, neváhejte a napište do diskuze.

stáhnout hru
artman

autor
/ artman

Skóre

78 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

šima | 29.07.06 v 08:30

paaaana ta to je hra..idete si ruku zodrat vyzera to ked hrate a hybete mysou jak debil,jakeby vam siblo,a potom dve kola a to je cela hra???xcha cha cha

šima | 28.07.06 v 08:22

jak sa to ovlada vsak stoji na jednom mieste.a co to je power na co to sluzi...?zvlastna hra

xp | 05.07.06 v 14:14

hi
the autor is ULTRALAME not ANIMATORS ..its only a remake of the animators game from 91

Miso | 21.06.06 v 12:20

No trackstickom to nie je bohvieco... skoda... som sice vozickar, ale tato hra mi nejako nejde.......

mick | 20.06.06 v 19:41

já mám laserovou myš a dal jsem to! musíš to ale dělat fakt dlouho

Equilibrix | 19.06.06 v 00:30

Dal jsem všechny disciplíny, ale ta první je nejhorší. Kmital jsem rukou až se z ní skoro kouřilo :o) Ale ten skok daleký na konci za to stojí :o))

Lokutus | 18.06.06 v 12:36

Karolíno, kroutíš myší... já to po půlminutě vzdal...:-/

Karolina | 18.06.06 v 11:27

NEchápu jak se to ovládá ......

liero | 18.06.06 v 00:29

Ale s trackballom to taky neni vyhra ;-)

Tom | 18.06.06 v 00:26

Bez šance na zvládnutí 1. disciplíny s laserovou myší


galerie

Paralympix Paralympix Paralympix Paralympix Paralympix