recenze

Pakoon! v1.One

Pakoon! v1.One

Vzpomínáte si na poměrně kvalitní adrenalinovou hříčku Pakoon! 2. Many? Já věřím, že si ji určitě vybavíte, protože se jednalo o naprosto parádní věc, kde bylo vaším úkolem v jednom z několika dopravních prostředků sjet sněhem pokrytý svah.
Již zmíněný Pakoon! 2. Many se v našem archívu nezapomenutelně zapsal na našem serveru mezi ty kvalitnější kousky. Ostatně v které jiné hře by bylo možné nasednout do jednoho z připravených aut a pokusit se o to, oč se každoročně pokoušejí na horách v zimním období tisíce lyžařů a jiných příznivců zimních radovánek, a to pokusit se sjet svah. Pokoušet se o to s vozidlem je ale stejně šílené jako zábavné a nejspíše proto se výše zmíněný kousek stal tak populární. Nejspíše tomu napomohla i podpora multiplayeru. Jistě jste si všimli, že je za názvem číslovka 2, a také toho, že žádný jiný kousek na toto téma u nás nemáme. Tento nedostatek jsme se rozhodli napravit právě dnes, protože by bylo hříchem nepředstavit vám jeho předchůdce.

Než se ale pustíme do podrobnějšího popisu, rád bych vám odhalil jednu menší šokující informaci. Série her Pakoon je trilogie! Možná se ptáte, co vlastně je na tom šokujícího, ale představte si, že posledním dílem je právě Pakoon! 2. Many, který má na konci již zmíněnou číslovku 2 a nemusíte být natolik sběhlí ani v matematice, aby vám bylo zřejmé, že trilogie má tři části. Hned vám vše vysvětlím. Autor Mikko Oksalahti totiž pro své dílka zvolil poměrně netradiční číslování. Zatímco poslední díl s číslovkou 2 v zádech, byl dílem posledním, první kousek, který vám představíme zítra, se naopak vyznačuje koncovkou 0.03a. Těžko odhadovat, proč bylo zrovna takhle rozhodnuto, každopádně to nemění nic na tom, že náplň všech těchto titulů je opravdu více než úctyhodná. Zatímco v Pakoon! 2. Many jste měli možnost vykonávat radovánky, tentokrát bude vytížení pracovními povinnostmi.

Ocitáte se v kůži poslíčka, který má za úkol co možná nejrychleji a hlavně co možná nejbezpečněji dovést pizzu na cílové místo. Jistě si nyní říkáte, že na tom přece nemůže být nic až tak hrozného, ovšem nenechte se zmýlit. V cestě vám bude stát tolik překážek, že možná ve vaší hlavě vzkvete myšlenka, že by možná nebylo špatné pizzu doručit po vlastních nohách. Bohužel tato možnost ve hře implementována není a vy se tak budete muset spolehnout na jeden ze tří dopravních prostředků. Jistě očekáváte auta. Ty zde samozřejmě budou, ovšem pouze dva. Do třetice zde narazíte na letadlo. Ano slyšíte správně, letadlo! Právě to vám pomůže některé překážky překonat, ale počítat budete muset s tím, že budete mít vše ztížené tím, že tento stroj nebude tak snadné ovládat a ne všude půjde přistát zrovna hladce. Lokací je naštěstí k dispozici více než dost. Rád bych jen dodal, že zpočátku budete mít k dispozici pouze první vůz, zbytek si za mírný finanční obnos budete muset dokoupit.

Mluvil jsem zde o překážkách. Ty zde budou tvořeny jednak nerovnostmi v terénu, ale také aktuálním stavem paliva, který musíte za každou cenu sledovat. Bude-li benzín klesat k nule, měli byste navštívit jednu z několika benzínových stanic a opět za mírný poplatek si vše doplnit. Zmíněné nerovnosti vám pak můžou znepříjemnit život tím, že vám vaši zásilku poškodí a vy pak v závěru můžete dostat mnohem méně peněz. Hrát pak můžete prakticky dle libosti, dokud vás titul neomrzí. K technickému zpracování bych výtku neměl, na paměti je ale nutné mít, že se jedná o betaverzi (která se už ale nevyvíjí) a můžete tak mít problémy se samotným spuštěním. Podaří-li se vám ale tento nedostatek překonat, pak zde máme poměrně zábavnou hru, která vás na nějaký čas dokáže zabavit a pokud byste měli pocit, že hratelnosti dochází dech, zkuste navštívit oficiální stránku projektu, kde v sekci download najdete nové doplňky, které tento kousek zkrášlí. Enjoy!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

D'Jok | 17.02.07 v 20:49

nede mi to pls poradte

N.J. Drake | 17.02.07 v 17:52

ta hra mi zasekla celej comp, že jsem musel resetovat

Rodny | 10.04.06 v 23:10

Mě padá akorát desert a coastal,zbytek jede v pohodě

Sparco | 09.04.06 v 15:47

Strasne mi to padá, poradte...

Triple T | 09.04.06 v 11:26

Tohle je klasika ciste zabavy, kam se hrabe Pakoon 2...


galerie

Pakoon! v1.One Pakoon! v1.One Pakoon! v1.One Pakoon! v1.One Pakoon! v1.One