recenze

Machine Ball

Machine Ball

Zapomeňte na hráče, kteří se snaží dát na zeleném trávníku branku. Raději sedněte za volant pořádného auta a poražte někoho ze svých známých v Machine ballu. Pravidla jsou podobná jako u fotbalu, ale hodnota adrenalinu stoupá mnohem strměji…
Čekáte-li zpocené fotbalisty, kteří se honí za koženým balónem před tisíci diváky, tak vás asi zklamu. Jsme v budoucnosti a obyčejné sporty už dávno nehrají prim. Na jejich místo se prodrala nová zábava. Machine Ball! Auta upravená speciálně pro futuristický druh dovádění. Pravidla jsou jednoduchá. Musíte dostat do branky balón vícekrát než váš soupeř a to jde jedině narážením do kulaté potvory, což vám protihráč určitě dlouho dovolovat nebude. Máte k tomu několik „vychytávek“. Místo nárazníku vám autor hry přidělal pohyblivou radlici, kterou můžete „kopat“. Navíc během zápasu se na zemi objevují ikonky s různými doplňky. Sebrat si můžete raketu, jakýsi zmrazovač, nášlapné miny nebo imunitu vůči všem zmiňovaným zbraním.

Ale teď pěkně od začátku. V hlavním menu máte možnost výběru hry proti počítači nebo proti člověku. Nenechte se ale zmást, hned jak kliknete na první variantu ukáže se omluva, že tato sekce není zpracovaná. Takže si nebudeme nic nalhávat, Machine Ball je pouze multiplayerová hra. To je dost škoda, ale nejspíš se dočkáme i singlu, jelikož autor shání programátora k vytvoření umělé inteligence pro protihráče do jeho gamesky. Nedokážu si ovšem tipnout jak to bude brzy, nedoufejte však v moc růžovou budoucnost - rok vydání je 2002. Tak už spouštíme hru. To je ale milé překvapení. V následujícím okně si můžete navolit velikost hřiště a poté i typ balónu, se kterým budete hrát. Na výběr máte kulatý kámen, fotbalovou merunu, oficiální míč, „basketbalák“ a další. Dobré je, že každý má své vlastní fyzikální vlastnosti. Jeden je těžký, druhý více skáče. Je to různé. Potom, co si zvolíte vám nejvíce vyhovující hrací objekt, následují pravidla. Obnáší to nastavení času nebo kolik se bude vyskytovat při hře pomůcek (rakety, miny a další).

No konečně. To to ale trvalo, co? Konečně začínáme hrát. Obě auta stojí na předepsaných pozicích a balón již spadl do středového kruhu. Teď už se jenom k němu co nejrychleji dostat a skórovat. Může být něco jednoduššího? Asi ano, však nám stačí, že Machine Ball je dost zábavný, takže zapadá přesně do popisu oblíbených her. Je rychlý, jednoduchý a pobaví.

Je čas akorát na hodnocení. Tak jdeme na to. Grafika podporovaná 3D kartou je výtečná, ještě když se k ní přidá skvělá muzika a obstojná hratelnost, vznikne skvělá hra. Měl bych snad jenom dodat, že vybrat si můžete z dvanácti skladeb. Sice to nejsou žádné pecky, ale určitě za tento počin přidám Machine Ball v hodnocení nějaké to procento k dobru.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

houl | 08.06.03 v 17:14

chtěl bych třeba nový tratě nebo lepší auta na výběr tak to sem nějak dejte kurva

Tomáš | 22.05.03 v 15:38

no já jsem si chtěl tadytu hru zahrát a nejde to můžete mi poslat tu hru a abich si jí mohl zahrád mos vás prosím????????

YesName | 20.05.03 v 14:26

Ze začátku to pěkně chytne, ale pak.... (to je nuda).


galerie