recenze

Luxinia

Luxinia

Dnes vám přinášíme skvělou hru! I když ona to vlastně ani není hra – jde o rozhraní, do nějž si teprve musíte různé tituly doinstalovávat. Nenechte se tím o všem odradit. Už v základu je přítomna řada her, které se jinak vydávají zcela samostatně.
Titul jménem Luxinia od německého tvůrce Eike Deckera není hrou v pravém slova smyslu. Jde o platformu, která slouží jako prostředník k hraní her – na oficiálních stránkách najdete informace o tom, že Luxinia je vývojářský nástroj určený především vývojářům; jde o obdobu mnoha jiných volně šířitelných enginů. Důležitější je pro nás ale jistě otázka: co může nabídnout hráči. Tak tedy: pokud si Luxinii stáhnete, budete mít k dispozici hned několik titulů již v základu, časem si navíc můžete přidávat další. No nezní to lákavě?

V základní verzi je šest různých her. Ze slušnosti představím jen dvě z nich, abych vás nepřipravil o překvapení. První nabízený titul vás zavede na fotbalové hřiště – v duelu s živým protivníkem proti sobě půjdou dva hráči. Hratelnost sice nejdříve šokuje svou jednoduchostí, posléze ovšem uchvátí – už jen kvůli zmiňované možnosti hrát ve dvou. Druhý titul je o poznání složitější. Dostanete v něm na starosti plošinku, s jejíž pomocí budete muset odrážet padající kuličky tak, abyste se vypořádali s kostkami v horní části obrazovce. Platí při tom závislost „čím více kostek srazíš, tím lepší jsi“.

Luxinia rozhodně má potenciál stát se platformou v pravém slova smyslu. Živě si dokážu představit, že si ji někdo nainstaluje a už nebude potřebovat žádné další programy k tomu, aby se pobavil. Všechny hry totiž najde pěkně po kupě, v jednom uživatelsky příjemném prostředí. V současné době ovšem musíte počítat s tím, že Luxinia teprve prochází fází dolaďování drobných chybek a než se dočkáme finální verze, často budou otravovat nejrůznější drobnosti (když se chcete například dostat z hry do menu, nejde to jinak než vypnutím a znovuspuštěním celého programu). Takže asi nějaký ten pátek potrvá, než si o Luxinii budou špitat i vrabci na střeše...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

PavelH

PavelH | 06.01.17 v 01:27

Dobrá hra.

psycholog | 21.05.07 v 08:06

p


galerie

Luxinia Luxinia Luxinia Luxinia