recenze

Lunar Rescue

Lunar Rescue

Prokličkujte nebezpečným pásmem asteroidu, přistaňte na rozvrásněném povrchu Měsíce, zachraňte uvězněné lidi z planety, postřílejte nepřátele a přistaňte na mateřské lodi - aneb zábava na (ne)celé odpoledne.
Už staří Římané hleděli do nebes a hlubin Vesmíru, neboť je fascinovaly nekonečné dálky a netušené možnosti. I teď po téměř třech tisících letech lidé hledí do oblak a nechávají se inspirovat. Tvůrci dnešní hry nešli pro inspiraci nijak daleko a stačil jim náš nejbližší soused, Měsíc. O co v této hře jde?

Účel hry jsem lehce naznačil v perexu, teď to ovšem rozvedu dále. Nad povrchem Měsíce krouží mateřská loď nesoucí váš záchranný modul. Vše je připraveno, stačí jen zmáčknou Mezerník. Po tomto úkonu se vaše loď odpojí od té hlavní a vašim úkolem je přistat na jedné z několika přistávacích ramp, ovšem tak jednoduché to není. Asteroidy jsou téměř na každém kroku a vy se jim musíte vyhnout. Loď ovládáte pomocí šipek doleva a doprava. Klávesa S uvede do provozu přídavné trysky, které zapříčiní, že loď se nebude pohybovat směrem dolů (loď vlastně neustále padá), ale zastaví se na místě. Toto se hodí při klesání dolů či při přistávání. Jakmile tedy přistanete, přiběhne k vaší lodi mužíček a nastoupí. V tu chvíli se na obrazovce objeví tři nepřátelské lodě. Vy je musíte všechny zničit a dostat se s lodí k mateřskému plavidlu. Proti nepřátelům jste vyzbrojeni kulometem (D), který střílí jen nahoru, a tak se musíte dostat pod loď, abyste ji mohli zničit. Tak a to je vše, milí čtenáři.

Lunar Rescue se po grafické stránce vyvedl, a tak je na co se koukat. Zvuk je na stejné úrovni, a tak je i dokonce co poslouchat! Lunar Rescue na mě působí velice kladně a rozhodně vás pobaví na vcelku dlouhou dobu. Vytknout můžu snad jen obtížnost, která je vskutku obtížná

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie

Lunar Rescue Lunar Rescue