recenze

Luna Bomber

Luna Bomber

Dnes jsme pro vás přichystali výlet do širého kosmu. Těšíte se? Očekávejte ale, že se budete muset pořádně ohánět, abyste si zajistili holý život. Je tady totiž jeden problém, a pokud se vám ho nepodaří včas vyřešit, je s vámi amen.
Lidé velmi rádi podnikají výlety za hranice svého poznání. Je v tom kus touhy dokázat sobě samému, že jeho schopnosti a možnosti nejsou definitivní. Bohužel je historickou pravdou, že většina zájezdů za hranice poznání, měla ničivý a dobyvačný dopad. Když ne prvoplánově, tak po zjištění, že by se z případného objevu dalo něco vytěžit. Ať už jde o objevení a následnou kolonizaci Ameriky nebo o dobytí Měsíce. Nechme ale teoretických úvah a podívejme se na zoubek dalšímu článku z nesčetné řady her s námětem vesmírným. Proč je řada nesčetná, je jasné. Vesmír není ani zdaleka probádaný, takže každý může své představy o něm (v rozumné míře) publikovat jak chce a nemusí se při tom bát, že se mu bude někdo vysmívat.

O dobyvačnosti lidstva jsem se nezmiňoval samoúčelně. Když se zamyslíte nad většinou her z kosmického prostředí, jistě vás napadne, že většina jich je postavená na boji. Většinou na boji lidí s mimozemšťany, kteří se snaží nebohé a nevinné lidstvo zničit. Tyto hříčky jsou veskrze jednoduché, nenáročné a také velmi trapné pro svůj neustále se opakující námět. Připomeňme například SubLunar Wars nebo Space Rock. Za příklad by to stačilo. A co Luna Bomber? Jak ten je na tom, ptáte se. Už svým názvem dává najevo, že z řady válečných gamesek nevystoupí. Nenabídne ale válku a boj v pravém slova smyslu - bude to totiž bezprostřední závod o čas. Představte si, že letíte ve skvělé moderní raketě a vaším úkolem je přistát.

Pomalu se po jakýchsi vrstevnicích přibližujete k neosídlené planetě. Jenže ouha, povrch není placatý, ale hornatý. A teď kam přistát? Jste vybaveni velmi účinnými detonačními bombami, jimiž lze hory zlikvidovat, nemůžete však využít všechny bomby najednou. Takže jak se přibližujete, vždy vypustíte kolem osmi, devíti bomb, abyste zarovnali ty nejostřejší vrcholky a uvolnili si cestu pro další přistávání. Netrefíte se do vrcholku, jenž vám brání v cestě? Vaše smůla, narazíte do něj a svou raketu si zničíte. Co to má za následek nemusím popisovat. Mimo vaší smrti také Game Over a to si jako řádný hráč určitě nenecháte líbit. Takže si procvičte odhad a přesnost a vrhněte se do toho.

Princip dnešní gamesky je vám již jasný, nyní zbývá rozřešit, jak Luna Bomber vypadá. Pakliže vás námět zaujal (o čemž si ale dovolím pochybovat), zřejmě vás zklamu; ostatní nepřekvapím. Hříčka je totiž po vizuální stránce naprosto nevábná. Styl grafiky působí ve srovnání s dnešním standardem asi jako by působil mezi lidmi pračlověk. Prostě, příliš vábné to není. O zvuku by se dalo říct totéž. Asi nikdo nečeká, že při takovém vizuálním zpracování, by byl diametrálně odlišný. Nezbývá než říct: "Bohužel".

A jak na vás bude působit hraní? Nemastně neslaně. Pokud se vám Luna Bomber extra trefí do noty, možná vás na deset minut zabaví, ale neočekávám delší dobu. Ono tupé sestřelování štítů hor není zas až taková zábava, jak se na první pohled může zdát.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce