recenze

Lander Reloaded

Lander Reloaded

Proletět se vesmírem a přistát na pár planetách. Zní to šíleně a pro běžného člověka nemožně, ale nesmutněte, máme řešení. Pomocí hry Lander Reloaded si můžete vybavit vaši vesmírnou raketu a přistát na několika planetách, pokud se vám to však povede.
Sen o létání do vesmíru jsme měli snad všichni, ale postupem času nám docházelo, že se nám to nejspíše nepodaří. Je však spousta jiných činností, které nám tento sen mohou nahradit. Mimo virtuální reality nebo zážitku v kině na trojrozměrném filmu nám cestu do vesmíru mohou simulovat hry. Těch je hodně, ale Lander Reloaded bych neřadil mezi ty, které se snaží o simulaci přistání na nějaké planetě, i když se to tak dá brát, ale určitě bych ji zařadil mezi velmi povedené remaky. Jak již naznačuje intro, doba starých Landerů končí a stejně jako u Matrixu i zde pojem „Reloaded“ nabízí nový, dosud nepoznaný zážitek.

Po krátkém intru následuje menu hry, ve kterém jsou k dispozici tři herní režimy. Rychlá hra, kampaň a tvorba vlastního povrchu, na kterém záhy budete přistávat. Pro začátek je lepší dát si kampaň, která nabízí jednodušší začátek, neboť v rychlé hře se narychlo seznamujete skoro se vším, co hra nabízí, a je těžké to bez tréninku zvládat. Když už jsem u tréninku, ten by se k této hře perfektně hodil. Nebo nějaký jednoduchý tutorial, ve kterém lze vyzkoušet citlivost ovládání rakety a přistávání, ale bohužel.

Kampaň začíná menším menu, ve kterém musíte vaši raketu upravovat pro každou planetu. Nejdůležitějším faktorem je palivo, kterého není nikdy dost. Můžete přistát rychle s trochou štěstí, ale můžete se také nad povrchem motat několik minut, než začnete klesat správným směrem na tu správnou plošinu. Palivo proto nikdy nepodceňujte. Mimo něj si můžete dokoupit chladič, který je též nepostradatelný, a ještě několik vychytávek. Důležitou roli při letu hraje též hmotnost rakety. Někdy může klesat pomaleji a někdy naopak opravdu rychle a než se vzpamatujete, jste na zemi bez jakékoli šance.

Celkově mě hra potěšila, neboť toho nabízí dost z předchozích verzí. Je tedy náročnější, ovládání je citlivé, je těžké se do něj perfektně dostat, no a když už jsme v roce 2005, je očekávána i slušná grafika, která určitě nezklamala. Hra též překvapuje odlišností planet. Na každé jsem se cítil trochu jinak. Rozdílně mě přitahovaly a ovládání se zhoršovalo (k čemuž též přispívá hmotnost rakety). Zkrátka co se týče náročnosti jsem si přišel na své. Avšak jde o remake, ve kterém bych čekal např. více úprav na lodi, nějaký ten tuning, kterého jsem se nedočkal. Ale i tak si myslím, že hodnocení je více než dobré a odpovídá kvalitě hry.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

FallTime | 17.04.05 v 11:49

Mozna vas bude zajimat ze hra fullscreen ma - staci pridat do prikazove radky -fullscreen (tj. "Lander Reloaded.exe" -fullscreen)


galerie