recenze

Kenny Foundation Game

Kenny Foundation Game

V dnešní hře se dozvíte dvě věci. Za prvé, že přejít silnici je mnohdy těžší než se na první pohled může zdát a za druhé, že dostat se do pekla je častokrát mnohem jednoduší, než by kdo předpokládal. Obzvlášť pokud jste Kenny ze South Parku a smrt je u vás na denním pořádku!
„Zabili Kennyho, parchanti,“ to je klasická věta ze známého televizního seriálu South Park. Slyšíme ji pokaždé, když jeden z hlavních hrdinů, do kapuci zahalený Kenny, vezme za své. A je pravidlem, že Kenny vezme za své takřka v každém díle a při jakékoliv příležitosti. Jak jistě chápete, dnešní hra s kontroverzním názvem bude přesně o tom samém. O smrti Kennyho...

Jenže tentokrát jste tu ještě vy, a díky vám se možná nevyhnutelný osud pro jednou nenaplní do posledního písmene a zahalený sympaťák snad přežije do dalšího dne. Možná. Stačí, když splníte dva úkoly s čistým štítem a živým Kennym. Jedním z nich je na první pohled snadná záležitost, a to přejití čtyřproudé dálnice. Každý z nás jistě den co den mnohokrát přechází silnici, a proto si myslíte, že na tom nemůže být nic těžkého. Jenže, Kenny je Kenny, mrtvý Kenny je všední realita a živý Kenny je skoro mýtus. A stejně tak to bude i ve hře. Auta jezdí ve čtyřech pruzích sem a tam a Kenny stojí u trávníčku, očí má vytřeštěné z kapuci a čeká, kde na něj číhá zubatá. Ta samozřejmě není daleko, proto musíte velmi opatrně pohybovat naším hrdinou a prodírat se skrz proudy aut. Jakmile o jedno jen trochu zavadíte, Kenny už se válí v krvi a jakákoliv pomoc je zbytečná. Bohužel, při rychlosti aut se vám obrázek krví zalitého Kennyho bude velmi často opakovat.

Když neuspějete v první disciplíně a převést našeho teenagera přes dálnici pro vás bude nadlidský výkon, nezoufejte. Zkuste druhý úkol a třeba budete mít štěstí právě tady. No, tady, lépe řečeno před branami pekel, protože to hlavní o co v druhém úkolu běží, je díky třem dobrým přátelům, zabránit tomu, aby Kenny skončil před nohama ďábla. V praxi to vypadá tak, že hříchem nasáklý Kenny je velmi rychle vystřelován z děla napravo obrazovky a vy se posouváním jeho tří kamarádu nalevo snažíte chytit všechny Kennyho klony, aby ani jeden z nich neskončil za vašimi zády, v kotlech pekelných. Když takto chytíte kamaráda stokrát, vyhráli jste. Když za vašimi zády skončí Kenny třikrát, oblíbená věta už čeká na své vyřčení.

Co se grafiky a zpracování týče, nelze Kenny Foundation Game nic vytknout. Vše je hezky namalované, obzvlášť ostatky Kennyho na silnici a zvukový doprovod je také skvělý. Po každém nepovedeném pokusu, a že jich ze začátku bude hodně, uslyšíte z bedniček památnou větu „Zabili Kennyho, parchanti,“ a až se vám konečně vše povede čekejte dlouhý potlesk. Tak s chutí do toho, Kennyho rakev už čeká na své naplnění…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Bckc | 27.09.03 v 10:49

Je to ta nej debilnější hra jakou jsem hrál


galerie