recenze

Jump'n Roll

Jump'n Roll

Prověřte si vaši bystrost a rychlost v 3D hříčce, ve které ovládáte míč se zdánlivě jednoduchým úkolem. Proti vám však stojí obtížné bludiště a čas, do jehož uplynutí musíte stihnout splnit vaše poslání.
Jump'n Roll je tradiční mix akční hry se špetkou logiky. Podle názvu něco jako přeskoč a běž dál, ale mezi těmito slovy by ještě mělo být „přemýšlej“. I když je tedy hry akční, bude to chtít trochu využít vaše mozkové závity. Pokud byste chtěli hru Jump'n Roll k přirovnat k jiné, napadá mě akorát WinMaze, kde se též hraje s balóny, ale jde spíše o 3D střílečku, kde musíte přemýšlet minimálně.

Základním úkolem hry, je odbourat několik barevných kostek a dojít do označeného cíle. Na první pohled nic těžkého, ale to by byla hra k ničemu, kdyby to bylo tak jednoduché. Abyste mohli kostky odbourávat, musíte nejdříve váš míč nabýt příslušnou barvou, jakou má kostka. Míč tuto barvu získá tak, že projde přes svítivé barevné místo. Pak se teprve může vydat na místo, kde se nacházejí kostky a odbourávat. Místa, která obarví váš míč jsou však šikovně rozmístěna a samozřejmě co nejdále od místa, kde se nachází kostka s barvou, kterou právě má váš míč. No a když už je co nejdále, tak aby to bylo ještě obtížnější, tak se těsně před ním nachází další barevné místo, které váš míč přebarví zase na jinou barvu. Tu mají kostky na opačné straně mapy, takže pokud se dostanete do této pozice, je na čase začít přemýšlet.

Mimo šikovně rozmístěné mapy je proti vám ještě čas, který neúprosně utíká a pokud si povedete průměrně, budete to stíhat velmi těsně. To na hře oceňuji, neboť opravdu prověří, jak vám to myslí v prekérních situacích. Co vám však může pomoct jsou označené kostky, které se dají přeskočit a umožní vám se pohybovat na jiné výškové úrovni. Díky ní se můžete přesunout ke kostkám s příslušnou barvou. Má to však samozřejmě jeden háček, kterým je šikovné bludiště, do kterého se můžete zamotat a nedodržíte časový limit. Po zničení všech kostek je třeba ještě najít označené místo, které vás pustí do dalšího levelu. Občas i to je problém, neboť máte za zády nepříjemné raketky, které vám znepříjemňují život. Mimo času je třeba ještě si hlídat hodnotu energie, která když klesne, učiní vás míč bezvýznamný a při doteku jakékoliv kostky ztratíte část životů.

Hra je šikovná, v některých místech obtížná a celkově dosti komplikovaná k úspěšnému dohrání. Grafika, ovládání ani zvuk nijak nezhoršují celkový dojem můj celkový dojem ze hry, který je celkem slušný. Ti, co si rádi ve volném čase popřemýšlí a chtějí si dokázat své schopnosti potřebné pro hraní většiny her, si přijdou určitě na své.

stáhnout hru
Blister

autor
/ Blister

Skóre

76 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

the coder of this game | 14.05.04 v 21:03

thx for joining my old game jumpn roll, hehe

please visit my page for newest games and lovely stuff ;)

amiga rulezZ

http:www.geocities.com/xperience2003

w | 12.05.04 v 09:06

Celkem dobrý...

Mayser | 12.05.04 v 09:05

Cool game heh heh... yeah..


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce