recenze

Hacker

Hacker

Dnešní hra je opět ze světa pro mnoho z nás poněkud zahaleného pod jakousi rouškou. Ze světa hackerů. Určitě už jste si někdy pomysleli, jaké by to bylo být hackerem a umět, co umějí oni. Dnešní hra vám to ukáže!
Není to poprvé, co vám na Freegame přinášíme gamesu ze světa hackingu, ze světa plného vyloupených dat, zavirovaných počítačů a prázdných bankovních účtů, změněných databází FBI. Možná už jste sami někdy zatoužili stát se hackerem, možná jím dokonce jste. ;) Každopádně hra Net Guard Hacker, kterou jsme vám představili, se setkala s poměrně dobrými ohlasy, a to i přes to, že šlo vlastně jen o klikání na určené programy, jež za vás veškerou hackerskou práci spolehlivě vykonaly. No, tak to bývá, když poptávka po zajímavých a netradičních hříčkách převyšuje jejich nabídku, protože u akčních by něco podobného znamenalo nulový hráčský zájem. Dnes vám ale přinášíme dílo další z toho stejného prostředí. A hlavní otázka samozřejmě je, jestli za to stojí.

Prvním rozdílem, který okamžitě poznáte, je, že Hacker není český. Pokud jste se právě lekli, že pokud nevládnete excelentně anglickým jazykem, nezahrajete si, mohu vás uklidnit, zahrajete. Dalším rozdílem je to, že před hraním si musíte přečíst instrukce, jak Hackera ovládat. Není opět třeba obávat se nějakých sado-maso ovládacích prvků, ale jde o to, že vše už se neodehrává klikáním, budete totiž muset i zadávat příkazy z klávesnice. Příkazů je asi deset, většinou jde o intuitivní věci, jako copy, open a podobně, ale je dobré se dozvědět, kdy co použít. Stejně tak v instrukcích se dozvíte, jak provést správný hack, abyste splnili zadání mise a při tom za sebou dobře zametli stopy a nenechali se dopadnout. To byste totiž ztratili jeden z celkem tří životů, jež máte k dispozici. Vzhledem k tomu, že misí je celkem osm, zdá se mi číslo tři poněkud velké. Tři fatální selhání během osmi ne nijak náročných misí je moc. A jak tedy provedete správný hack? Připojíte se, zadáte adresu objektu, jenž chcete napadnout (naleznete ji v zadání mise), pak musíte vyplnit číslo portu, své přihlašovací jméno a heslo. No, jo, ale kde přijdu na tohle, napadne vás. To byste ale nebyli pořádní hackeři, kdybyste neměli ty správné prográmky, které tuhle špinavou práci dovedou za vás, tedy „toolz.“ Ovšem i program se občas může zmýlit, takže pozor na to. Když už jste se do cizího počítače navezli, vykonáte potřebnou práci právě pomocí psaných příkazů, o nichž jsem se už zmínil, (jen tak mimochodem, čeká na vás například nabourání se do systému ICQ, do databází FBI a další chuťovky) pak za sebou ale musíte důkladně zamést stopy.

Autor radí, abyste po každé práci onen nebohý počítač ještě zavirovali, a pak se pomocí dalšího svého tool pěkně čistě odhlásili. Pokud to neuděláte, přicházíte o život. Jak jsem řekl, misí je celkem osm, některé jsou náročnější, například ta s FBI, jiné jsou velmi jednoduché. Je jedno, kterou začnete, úkoly máte pěkně sepsány, a jestli se rozhodnete dělat je od nejtěžšího po nejlehčí nebo naopak, je jen na vás. Je samozřejmé, že taková hra vychází ze značně idealizovaných představ o hackingu (nebo se mýlím?), na druhou stranu je to opravdu pouze gameska, tak proč se trápit nějakými složitostmi. Otázkou je, jak by svět vypadal, kdyby Hacker byl obrazem skutečnosti. Ale to už je opravdu hloupá otázka.

Grafika je naprosto stylová. Všechny hry s tématem hack, které jsem kdy hrál, byly vyvedeny ve stejných barvách. V černé a tmavomodré. Jestli je to tím, abyste si opravdu připadali jako ty nejčernější ovce ze všech, aby na vás dýchlo to tajemno, těžko říct. Ale originální už to opravdu není, i když, hrůza také ne. Nečekejte žádné grafické orgie, ovládáte zde normální počítač. Jen si vzpomeňte, kdy váš operační systém měl vizuální podobu jako Doom III. V tomtéž duchu se nese i zvuková stránka Hackera. Vaší zločinnou činností vás neprovede žádná melodie, uslyšíte jen klasické „rádobypočítačové“ zvuky, jako je charakteristické pípání apod. Takže také žádné velké překvapení.

Na závěr musím říct, že Hacker je poměrně zábavná hra a zvlášt pokud jste si oblíbili Net Guarda, určitě se vám bude líbit i Hacker. Soubor ke stažení má jen okolo 1 MB, ve zkoušce vám tedy nebrání zhola nic. Příjemnou zábavu!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

net guard | 06.03.08 v 16:57

lepsi je net guard hacker si ti stahnete ne tuhle blbost

hefaistos | 19.12.04 v 13:57

Je to to co sy myslým? ano. Doufam, že to není taková pičovina jak tady určití lidé píšou. Tak zatim HACKEŘI..

Ali... | 24.09.04 v 11:19

No co, stáhnul jsem to a docela to šlo, jen to bylo jedno a to samý... a konec jen "Gratuluji" či něco podobného...

Fero | 06.09.04 v 13:48

Ten clovek co to robil asi pozera moc americkych akcnich filmov.. radim vam nestahujte to ...

Zakmir | 05.09.04 v 12:33

Totalna Picovina....radsi to ani nestahujte...strata casu...proste kokotina prvej triedy...

Diablo.cz | 03.09.04 v 18:23

tak ted to stahuju tak doufám že to bude aspon normální


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce