recenze

Guidance

Guidance

Experimental Gameplay je název vskutku zajímavého projektu, jehož cílem je vytvářet hry během jednoho týdne. Většinou nejde o bůhvíjak trvanlivé počiny, zato však přicházejí s originálními nápady. Guidance je toho jasným důkazem.
Máte rádi fyziku? Ano, ten otravný předmět, který zaručeně uspí lépe než prášek na spaní. Fyzika ale není jen o špatných známkách a nudném výkladu zarostlého profesora. Fyzika to je také věda, která se vám může pomoct v běžném životě. Nebo třeba při hraní hříčky jménem Guidance.

A tím se dostáváme k samotnému jádra pudla. Hlavní roli zde sehrávají planety, kterými musíte šikovně pohybovat tak, abyste je nerozbili. V cestě vám bude stát mnoho překážek, ovšem budete-li dodržovat zákony gravitace, bude pro vás žonglování s planetami jednoduchá záležitost. Tím však nechci naznačit, že by byla hra určena pro mladší jedince – právě naopak. K ovládání budete muset přivyknout, až po desítkách minut procvičování se vám dostane pořádně pod ruku a vy budete mít z hraní lepší požitek.

Hře nelze vytknout originální námět a zpočátku i zábavnost, již brzy však počáteční nadšení vyprchá a vám zůstanou jen oči pro pláč. To bohužel nelze v závěrečném hodnocení přehlédnout. Navíc vizuální zpracování je stejně prosté jako hratelnost. Narozdíl od ní ale musím podotknout „bohužel“. Takže jen lehký nadprůměr.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =


galerie

Guidance Guidance