recenze

Gravitorb 2

Gravitorb 2

I dnes vám přinášíme něco, co zahřeje vaše pařanská srdíčka. Gravitorb je o gravitaci, akci a hlavně o výborné hratelnosti. Váš větroplach je na startu, takže zažehněme motory..
Gravitace je tu s námi od nepaměti. Všechno padá dolů a nebýt Newtona a jeho jablečného nápadu, stejně nic by se na tom nezměnilo. Matička gravitace na nás jednoduše nezapomíná. A proto, když jsem na internetu narazil na Gravitorb, neváhal jsem ani chvíli a je mi nyní potěšením popsat vám ho v tom nejlepším světle.

Takže o co v této pařbičce jde a běží? Na ploše obrazovky ovládáte malou modrou raketku, s kterou se snažíte posbírat všechny diamanty v levelu. Do cesty se vám přitom staví všemožné překážky a dokonce i inteligentní nepřátelé. Ano, slyším vás, jak říkáte „otřepané, to už tu bylo na tisíce způsobů“, ale v podání Gravitorbu se zákony fyziky to, věřte mi nebo ne, je kupodivu zábavnější než to na první pohled vypadá. Směr letu ovládáte šipkami doprava a doleva a šipkami nahoru a dolů regulujete zážeh motorů. Upozorňuji, že váš větroplach je přímo ďábelsky rychlý a při nárazu do jakékoliv překážky vybuchne, takže s plynem (či na co to fachčí) velmi, velmi opatrně. A teď to hlavní – ona fyzika.

Pokud jednou vyletíte ze startovní čáry, tak vaše letadélko podléhá tíhovým silám. Jakmile tedy vypnete motory, volnému pádu se nevyhnete. To, společně s dobrou grafikou pekelně zvyšuje akčnost hry, neboť díky tomuto jednoduše nelze stroj úplně zastavit. Můžete se sice chytře slabým přidáváním a ubíráním zážehu hodně zpomalit, ale vždy tu bude ono nebezpečí od G - gravitace. Další skvěle vyřešená věc ve hře je manévrovací schopnost raketky. S tou si můžete dovolit přemety, ba dokonce i rychlé otáčení ve velké rychlosti. Nezapomínejme, ale na váš úkol. Ten se kolo od kola nemění…vždy musíte vysbírat všechny diamanty, nenarazit a nenechat se sestřelit.

Inu, není to lehké. Ke grafice Gravitorbu bych neměl větších výčitek. Překážky jsou hezky barevně zpracované a stopa za plamenem motoru letadélka je jen další bodík k dobru. Hratelnost je, jak už jsem zmínil, vysoká a ovládání jednoduché. Prostě jedna z dalších pěkných, velmi pěkných her na Freegame.

stáhnout hru
Wellard

autor
/ Wellard

Skóre

84 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Duncan | 24.01.04 v 21:37

:-)

Shadow | 02.12.02 v 18:54

Jediná informace, kterou nám autor recenze zatajil, je přítomnost editoru ke tvorbě vlastních levelů, ale to je jen detail.

Díval jsem se na homepage hry, ani se nedivím, proč tu na ni chybí odkaz, je totiž VELMI strohá, ale tady to je: http://duncan.digitalrice.com/.

P.S. Nespletl si tu někdo kus přede mnou fórum? Nepřipadá mi to tu jako seznamka :-).

Michaela | 02.12.02 v 13:34

Ahoj Mišičko.Seš moje nejlepší kamarádka,jávím že máš Janu.Máš Janu za nejlepší kamošku.Máš mě za nejlepší kamošku. Řeknimi to Aneta


galerie