recenze

GlobalRail

GlobalRail

V mládí chce být každý buď popelářem, astronautem, zlodějem anebo strojvůdcem. Velmi pravděpodobně nakonec každý má ale úplně jinou práci. Proč si ale alespoň ve virtuální podobě nesplnit jednu z těchto profesí? Dnes to bude konkrétně strojvůdce.
Je tomu již několik let, co se u nás objevil opravdu realistický simulátor s názvem BVE, který všem příznivcům tohoto žánru nabídl opravdu spoustu možností. Je pravdou, že jsme zde měli i další kousky, kde bylo vaším posláním řídit vlak. Jmenovitě se jednalo například o RailRunner nebo Railroad Tycoon 3 Minigame. Ve své podstatě se ale jednalo o zcela jiné hry a žádná z nich se již zmíněnému velikánovi BVE rovnat nemohla. Jak je na tom ale dnešní kousek?

Už podle obrázků lze poznat, že autor Stephen Pike se pokoušel vytvořit opět něco realistického a myslíme, že se mu to celkem i povedlo. Musíme totiž přimhouřit oči ke grafické stránce a zpracování, protože titul je staršího data. Nejhorší vlastností je zde zcela určitě celková stabilita a tak se může stát, že vám hra několikrát bez varování prostě klekne a vámi rozehraná scenérie půjde do ztracena. Naštěstí nelze říci, že by tyto výpadky byly nějak časté. Musí se s tím ale počítat. Jinak lze ale GlobalRail chválit. Máme zde možnost vybrat si jednu z mnoha mašinek, scenérií a vychutnávat si relativně ničím nerušenou (občas vás potrápí již zmíněné výpadky) projížďku. Ovládání je zcela intuitivní, vše lze ovládat velmi pohodlně myší, a to i přesto, že zde platí „jiný kraj, jiný mrav“. Každá z mašinek totiž má zcela specifické uspořádání ovládacího panelu a vy si musíte vše prostě takříkajíc osahat. Není to ale nic hrozného.

Za výtku možná stojí, že pohled z čelního skla se některým může zdát nedostatečný nebo to, že k dispozici není žádné ozvučení ani hudební kulisa. Samozřejmě jsem vše zahrnul do hodnocení, ale přesto to není nic, nač byste si nedokázali zvyknout. Nejhorší jsou skutečně občasné výpadky. Jinak zde máme opravdu pěkný vlakový simulátor, kterému dávám solidních 70%. Ptáte se proč? Jednoduše proto, že podobných her je stále málo a měli bychom jim tak věnovat náležitou pozornost.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

kasto55 | 02.01.07 v 12:17

nic moc


galerie

GlobalRail GlobalRail GlobalRail GlobalRail GlobalRail

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce