recenze

Fric

Fric

Nebaví vás dlouhé hodiny sedět na břehu a čekat, až chytíte nějakou rybu? Potom je tu pro vás Fric. Hříčka na čas nenáročná, zábavná a navíc vizuálně přitažlivá. Je třeba dodávat více? Pojďte se přesvědčit sami.
Rybáři jsou trošku jiní než ostatní lidé. Celý den sedí u břehu bez jediného slova a čekají na úlovek. Ve dnech, kdy se domů vracejí s plnou, jim všichni závidíme. V opačném případě si však klepeme na čelo a divíme se, jak mohou tak bezúčelně zabíjet čas. V případě virtuálního rybaření nás podobné otázky trápit nemusí. Zábava je rychlá a pobaví se i ti, co by za normálních okolností po prutu ani nesáhli.

První kontakt s hrou by mohl leckoho odradit - vše je kompletně v japonštině. Naštěstí se dají důležité pokyny vyčíst z obrázku, a tak nemusíte zoufat, že byste nerozuměli. Jde totiž prakticky jen o jedno: ulovit co nejvíce ryb. Sedíte nad akváriem, v němž si plavou různé ryby a všemožná další havěť, které se však narozdíl od ryb, za něž dostáváte body, musíte vyhýbat. Důvod je prostý: za chycení takové boty se vám drahocenné body odečítají. A to nemluvím o žralokovi, jehož chycení se rovná jisté smrti. Hratelnosti nechybí důvtip, ryb je ze začátku dostatek a nejednou se budete při vylovení žraloka popadat za břicho. Po čase však Fric omrzí, což nezachrání ani povedená audiovizuální složka. Hlavně grafika si zaslouží pochvalné poplácání po zádech.

Fric je dobrá hra, o tom nemůže být pochyb. Její jedinou chybou je ale bohužel prohřešek ze všech nejhorší: vydrží pár (desítek) minut. Vězte ovšem, že to za zkoušku stojí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

Fric Fric Fric