recenze

Fledged - Hovercraft Championship

Fledged - Hovercraft Championship

Prkna? Kdo by je neznal? Tentokrát na ně narazíte v prazvláštním závodě - na jakémsi říčním okruhu, bez kokosových palem na plážích, bez žralouků prahnoucích po vašich voňavých končetinách, bez vln.
Fledged je zvláštní internetový případ. Autor hry, jakýsi pan Marfurt, shareware verzí svého svižného a originálního počinu nalákal lidi, kteří pak dny / týdny / měsíce čekali na "plňas". Ale ten mezitím dostal nějaké zaječí úmysly, nebo prostě jen ztratil elán, nevím, každopádně to ale nevyhnutelně znamená, že do dnešních dnů žádná plná verze není. Tečka.

K jinak dobře hratelným závodům tak přičichnete toliko na jedné trati s oponenty opačného pohlaví a na výběr dostanete z několika málo prken, která se mírně liší svými jízdními vlastnostmi, což nejlépe poznáte při manévrování např. mezi kupou rozsypaných beden. Závody jsou to místy tuhé, ale ne deprimující... Plná hra by byla nářez!

Po stránce vizuální je všechno +/- tak jak má; grafice sice můžete vyčítat jistou hranatost, ovšem v rámci možností působí tak nějak přesvědčivě a třeba vodní hladina se povedla parádně. Navíc by se vám to nemělo trhat ani na vyloženě předválečných strojích.

Co dodat? Snad to, že kdyby autor hru dodělal jak slíbil, odnesla by si dnes hodnocení o 10 - 15% vyšší, což je spolu s nečitelným fontem v menu (nečitelnější písmo jsem snad ve hře ještě neviděl, ale na druhou stranu díky němu budete pořád a pořád objevovat nové herní možnosti :-)) jediná vážná moucha. A že je těch bezmála sedmdesát procent za jednu trať a pár žab v bikinách na prknech moc? Není. Však si to vyzkoušejte sami...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

jA of jEz | 06.01.06 v 15:54

cool


galerie

Fledged - Hovercraft Championship Fledged - Hovercraft Championship