recenze

Épée

Épée

Simulací na různorodá témata je na freeware scéně relativně dost, ale s šermem jsme se ještě nesetkali. O to více jsem se na dnešní hříčku těšil. Originální myšlenka spolu s pěknou grafikou vytváří jedinečný zážitek, který se jen tak opakovat nebude. Rozhodně vyzkoušejte.
Épée je, ač to tak na první pohled možná nevypadá, simulace šermování. Autoři jsou fanoušky tohoto sportu a tak se pokusili vytvořit hru, která se tomuto tématu přímo věnuje. Ačkoliv u nás není šerm tak populární jako fotbal nebo hokej, i zde nalezneme dost spolků vyznávajících tuto zábavu.

Ve hře samotné ovládáte jednoho z šermířů a vaším úkolem je pak pomocí důvtipu a hbitých reakcí bodnout druhého šermíře. Čeká na vás několik příběhem spojených soubojů, kdy na konci každého se dovídáte další část děje. Je možné hrát buďto proti počítači nebo ve dvou hráčích, přičemž hra ve dvou je dle mého zábavnější, počítačem řízený protivník totiž dělá stále stejné kroky, jen se mění jeho rychlost, takže docela rychle omrzí.

Grafická stránka je opravdu zdařilá, ale trochu zamrzí, že není dostupná všem, neboť vyžaduje grafickou kartu s podporou pixel shaderu 3.0 (GeForce 6/Radeon X1000). Hudba obsažena bohužel není, zvuky jsou ale docela reálné. Ovládání je klasicky na klávesnici, s tím že je maximálně zjednodušené. Pokud tedy zrovna nevíte do čeho se pustit, vyzkoušejte tuto hříčku, třeba se vám bude líbit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

frodopipin

frodopipin | 13.02.16 v 19:44

Super

Ilien | 19.06.08 v 14:30

Na můj vkus až moc jednoduchá.


galerie

Épée Épée Épée Épée

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce