recenze

Eagle Lander 3D

Eagle Lander 3D

Jste fascinováni vesmírem? Je vaším snem podívat se na Měsíc? Vaše přání může být dnes splněno, když si stáhnete trojrozměrnou hru Eagle Lander 3D, ve které se budete snažit přistát na Měsíci stejně tak jako tomu bylo také v roce 1969 Apollem 11.
Vesmírné simulátory se stávají stále oblíbenějším herním žánrem. Projevuje se to i na freeherní scéně. Ale hru, jakou je právě Eagle Lander 3D, jsme na našem serveru ještě neměli. O co v této hře půjde? Nasednete do známého přistávacího modulu Apolla 11 a vaším jediným úkolem bude bezpečně přistát na povrchu Měsíce. Pokud vás tento úvod upoutal, pak čtěte dále. Pokud ne, tak taky ;)...

Po krátké instalaci si hru spusťte. Bude následovat natavení grafických parametrů hry. Poté se ještě bude pár vteřin loadovat struktura a inicializovat 3D prvky. Pro spuštění této hry musíte mít nějakou 3D kartu. Jakmile se nahrají všechna potřebná data, dostanete se do kokpitu Apolla 11. Nyní je vše ve vašich rukou a před vámi stojí jediný úkol, bezpečně přistát na měsíčním povrchu. Zatím stroje ukazují plynulý sestup a rychlost se automaticky koriguje. Pomocí klávesy F1-F4 měníte pohled kabiny. Ten si pak můžete různě natáčet apod. V kokpitu máte vpravo hlavní panel, kde vidíte svou aktuální rychlost a také sestupovou výšku. Když vidíte, že se řítíte moc rychle, pak musíte přepnout na manuální ovládání trysek pomocí klávesy T a dále klávesami "[" a "]" trysky regulovat.

Zároveň musíte dávat pozor na úhel sestupu, musíte se před přistáním dostat do polohy, abyste jen pomalu klesali přímo dolů a ne do stran apod. Když vidíte, že jste naklonění a odnáší vás to na stranu, natočte se pomocí šipek tak, abyste stav vyrovnali. Poté už se jen snášejte níž a níž a když bude vše v pořádku, pak se vám podaří bezpečně přistát. Já sám jsem to udělal asi na patnáctý pokus, chce to dost trénovat.;) Když přistanete, vypněte motory pomocí klávesy K a můžete zapíchnout do měsíčního povrchu americkou vlajkou pomocí klávesy F. Jde tu o dobré načasování a správné seřízení stroje. Na celý manévr máte ještě ke všemu omezené množství paliva. Když ho spotřebujete před přistáním, zřítíte se na povrch a musíte začít znovu pomocí klávesy F5. Princip je tedy velmi jednoduchý, ale o to hůře se to provádí v praxi. Však si to sami zkuste a napište nám do diskuse, jak jste dopadli...;)

Ještě mi zbývá něco říci ke grafice. Ta je už podle všeho ve 3D, takže se máte opravdu na co těšit. Takový simulátor jen tak někde nenajdete. Kromě toho budete stále slyšet hlas astronauta, který vám bude říkat aktuální výšku a zbývající množství paliva. Takže pokud váš mazlíček splňuje minimální požadavky, určitě neváhejte a hru si stáhněte...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

weaver | 05.02.08 v 16:39

Teď jsem poprvý přistál !!! Musiíte to udělat tak, že dáte trysky na minimum a tak 100 ft. nad zemí to vyštelovat na maximum a pak už to seřídit tak, že musíte bejt úplně rovně s povrchem měsíce a musíte sestupovat maximáln pomalu !!!!

blazen | 25.07.07 v 17:46

hh

HJ | 25.06.07 v 13:48

MĚ TO VŮBEC NEJDE


galerie