recenze

Death from above

Death from above

Zkuste si, jaké je být válečným pilotem. Musíte hlídat stavy munice i paliva, ale samozřejmě také dávat pozor na nepřátelská letadla. Podporujte ze vzduchu tanky, likvidujte nepřátelskou protiletadlovou obranu. Udělejte vše, co je třeba pro vítězství - vydejte ze sebe i svého stroje maximum!
Hra obsahuje samozřejmě tutoriál, kde se naučíte letadlo ovládat - vzlétnout, přistát, střelbu kulometem, likvidace vzdušných i pozemních cílů. Pak už následuje první mise, jakési vylodění. Nepřátelských letounů je dost a zanedlouho na vás zaútočí. Vyřídíte první letku a když se vrátíte do formace, zjistíte, že po vás pálí protiletadlová obrana. pokud máte štěstí, podaří se vám ji zničit jedinou dobře mířenou bombou. Bohužel není čas oslavovat úspěch, jelikož vstříc vašim pozemním jednotkám se řítí nepřátelské tanky. Zjistíte, že bomb je žalostný nedostatek, začnete po nich pálit kulometem. Záhy vidíte další a další tanky, další protiletadlový kanón vás chce vyřídit. Vtom se shora řítí nepřátelský letoun. A aby toho nebylo málo, zjišťujete katastrofální nedostatek paliva...
Něco takového si dost možná zažila spousta skutečných válečných pilotů, vy se teď můžete vžít do jejich kůže, ale hezky v pohodlí a bezpečí domova.
Graficky je hra udělaná jednoduše, ale příjemně. Vaše jednotky jsou označeny modře, nepřátelské červeně, jednotky, budovy i podloží je černé. Boj probíhá ve stylu Dogfight. Ozvučení je průměrné, nijak úžasné, ale na druhé straně mu nic nechybí. Možná by se dalo ještě trochu zapracovat na tutoriálu, který sice vysvětluje, že máte stisknout "Button 2", ale už vám neřekne kde ho na klávesnici najdete. Druhou věcí, která trochu kazí požitek ze hry, je skutečně deprimující nedostatek paliva, takže buď musíte všechny cíle splnit co nejrychleji - to znamená zlikvidovat nepřátele v olympionistickém čase - nebo se každou chvíli vracet na letiště. To ale bohužel není vždy po ruce a tak se často stává, že vás nezničí nepřítel, ale prostě a jednoduše dojde šťáva.
Jinak ale doporučuji hru vyzkoušet, třeba jste lepší letci než já.;o)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

Death from above Death from above