recenze

Codename Countdown

Codename Countdown

Velmi zajímavé hry mají vždycky u nás dveře otevřené, o tom snad není pochyb. Tipujete-li, že do této skupiny patří i dnešní Codename Countdown, pak máte pravdu. Jedná se sice o gamesku typu Lander, přesto se jedná o velmi atraktivní věc.
Přiznám se bez mučení, že téma přistání na Měsíci patří mezi jedny z mých nejoblíbenějších her. Na našem serveru máme těchto kousků hned několik, ale mezi ty lepší patří snad pouze Lunar Lander 7k nebo Eagle Lander 3D.

Codename Countdown ale tento námět až tak doslova nekopíruje, protože přináší několik vlastních inovací. Ve výše popsaných titulech bylo ve většině případů vždy vaším úkolem přeletět z jednoho místa na druhé, s co možná s nejméně škrábanci. Dnes to ale až tak prvořadým úkolem nebude. Před začátkem každém mise máte vždy pevně definovaný úkol. Jedná se například o již zmíněné přelétaní z jednoho místa na druhé nebo sbíraní různých předmětů, apod. Za to získáváte body, které vás pak mohou dostat do další úrovně, ale také nemusí. Postup si někdy totiž musíte doslova vydřít. Vyjma prvního levelu jsou ty další zamknuté a pro odemčení musíte právě nasbírat určitý počet bodů, respektive byste si měli počínat tak, aby vám v konečném zúčtovaní těch bodů naskočilo co nejvíce. Jejich výši můžete ovlivnit hned několika způsoby. Na mysli mám kupříkladu bezchybným počínáním v úrovni, ale faktem je, že nějaký ten bod dostanete i za to, že budete šetřit vaším palivem.

Oproti příbuzným hrám mě překvapila grafika a celkové zpracovaní. Vše se odehrává ve velmi zajímavém prostoru a pro snadnou orientaci zde máte několik zajímavých prvků. Mě se osvědčila orientace podle souřadnic. V některých misích se bez toho neobejdete. Celková obtížnost je pak dosti rozporuplná. Někdy je vyřešení úkolu záležitostí několika málo sekund, jindy se budete jistou chvilku trápit. Přesto všechno se jedná se o velice solidní kousek, jenž by bylo škoda opomenout.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie

Codename Countdown Codename Countdown Codename Countdown Codename Countdown Codename Countdown

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce