recenze

Cloud

Cloud

Ponořte se do světa snů, fantazie a pocitu úplné svobody, kterou můžete najít právě u následujícího titulu. Ten sice toho na první pohled mnohé nepřináší, ovšem na ten druhý jde o velmi zajímavou gamesku, která za minimální pozornost rozhodně stojí.
Sny jsou velice zajímavá věc. Člověk si v nich dokáže představit spoustu věcí, které mohou býti dosti příjemné, anebo naopak dosti frustrující. Význam vám jistě nemusím nějak zvlášť vysvětlovat, protože co tím míním, je jistě každému zřejmé. Špatné je ale, když je někdo ve svých snech uvězněn, ještě horší, když je to v těch špatných. Tak, jak tomu bylo například ve hře Zep's Dreamland. Pojďme se ale věnovat titulu Cloud.

V něm se ocitáte v kůži jednoho kluka, který je celkově vyveden v manga stylu. Když jsem v perexu mluvil o pocitu úplné svobody, tak jsem to myslel zcela vážně. Budete totiž mít šanci zcela volně a nezávazně plachtit po obloze a sledovat vše pěkně z výšky. Úkoly jsou rozloženy v celkově čtyřech úrovních, z nichž ta první je ideální pouze na takové rozkoukání. To pravá zábava přijde až později, protože se dočkáte na první pohled velmi zajímavých misí, které se ale na druhou stranu přehoupnou vždy do stereotypu. Základním kamenem je zde totiž pohyb s bílými obláčky. Jsou to vaši přátelé. Můžete je tedy posouvat na libovolné místo na obloze. Musíte si ovšem dávat pozor, abyste se nepohybovali příliš rychle. V tom případě nebude možné se s takto uchyceným mrakem dále pohybovat.

Jednotlivé úrovně jsou přitom zcela nezávislé. Nebude-li se vám tedy dařit v jedné, můžete se bez obav pustit do té další. Pojďme si nyní říci pár slov k technickému zpracování. To je na velice dobré úrovni, grafika je pěkná a ozvučení ve světě ostudu rovněž neudělá. Díky 3D zpracování jsou ale požadavky trochu vyšší, takže to před spouštěním mějte na paměti. Celkově lze Cloud hodnotit vesměs kladně. Zpočátku budete naprosto unešeni okolím. Čím dále se ve hře ale dostanete, tím více se bude projevovat stereotypnost, která se pak bohužel podepisuje na hratelnosti. Velikost v tomhle případě je bohužel větší, takže vše záleží na vás. Pokud si hru stáhnete, budete se chvíli bavit dobře, pokud ne, o nic zase tak nepřijdete.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Triple T | 10.12.05 v 17:59

absolutely loveable, piece of art. Nehledte na sshoty.


galerie

Cloud Cloud Cloud Cloud

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce