recenze

Circus Irata

Circus Irata

Ponořme se dnes opět do prostředí cirkusových atrakcí, zajímavě vypadajících klaunů a slonovinou načichlých šapitó. Do prostředí, které má na tvářích diváků vzbudit pocit radosti. Vychutnejte si tedy tuto nevšední roli.
Není tomu ani tak dávno, co jsme vám představili hru Cirkus. V poměrně slušném prostředí jste měli velmi prostý úkol. S pomocí dvou klaunů a malé dřevěné houpačky jste museli posbírat co nejvíce nafukovacích balonků. Kolega Martin Šabata už ovšem zapomněl uvést, že se jednalo o remake hry Circus Atari z dob osmibitů a videoher. Tuto gamesku jsem samozřejmě zmínil zcela záměrně. Dnešní Circus Atari jí totiž bude velmi podobná.

Ne však úplně doslova. Zatímco Cirkus byl kompletně v 3D prostředí, v dnešní kousku se budete muset spokojit pouze s prostředím dvourozměrným. Myslíte si, že to je špatně? Já jsem názoru zcela opačného. Třetí rozměr je sice většinou fajn, ale mnohdy taky přináší různé komplikace v podobě nepřehlednosti. Nic takového v Circus Irata nečekejte. Vše je naprosto pohodovým způsobem vyřešeno. Váš úkol jsem již mínil, je totožný s tím ze hry Cirkus. Těm, kteří tento titul nehráli, vše ale raději pěkně připomenu. Opět se na scéně objevují dva klauni a jedna malá, dřevenou konstrukcí poznamenaná houpačka. Z každé strany je jeden klaun a oba navzájem spolupracují tak, aby se každý z nich odrážel a dostal se tak k nafukovacím balónkům. Nic víc, nic míň. Je tedy jasné, že stereotyp se dostaví, ovšem zábava na pár desítek minut je zaručena.

Musím vám také říci, že hra má několik úsměvných okamžiků. Například když ztratíte jeden ze svých životů nebo když klauni naskočí na houpačku ne zrovna nejšikovněji. Detaily vám raději prozrazovat nebudu, abych vás nepřipravil o pocit příjemného překvapení. Celkově na mě tento počin působil velmi dobře. I když lze směle zařadit mezi jednodušší hříčky, rozhodně to hře neškodí. Circus Irata si nehraje na skvělou hru a rozhodnete-li se mu věnovat svůj drahocenný čas, rozhodně nebudete litovat.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

Circus Irata Circus Irata Circus Irata Circus Irata Circus Irata

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce