recenze

Celestia

Celestia

Patříte k těm které vyloženě štve, že se na více než devětadevadesát procent nikdy nedostanou do vesmíru? Už z toho nebuďte tolik smutní. Nejste totiž jediní - jsou tady dokonce tací, kteří vzali vrtkavý osud do svých pazourů a onen vesmír si prostě naprogramovali...
Pokud bychom se měli vrátit k úplným začátkům, sluší se říct, že Celestia 1.0 vznikla už někdy v průběhu roku 2001 na popud Chrise Laurela, programátora ze západoamerického Seattlu. Od té doby tento "výučný program" samozřejmě nepsí na vavřínech, o čemž nejlépe svědčí to, že nyní dostáváte do rukou verzi 1.4.1, ve které máte výbornou možnost pokochat se fotorealistickou grafikou, ve které je lidově řečeno kamen na kameni, tedy tak, jak to má v reálném vesmíru být.

Co dodat? Celestia je... úchvatná. Není ani tak hrou jako poučnou, stále se rozpínající zábavou pro vesmírné fanatiky, kterým pojmy jako Velký třesk, magnituda nebo otevřená hvězdokupa nečiní větší problém. Jen je třeba si na ni najít více času, podobně třeba jako na neméně famózní Lethal Judgement 3. Příjemný výlet!

Ještě si dovoluji přidat oficiální uživatelskou příručku, která případným vesmírným rekrutům jistě vysvětlí leccos nepochopeného.

stáhnout hru
Jesterka

autor
/ Jesterka

Skóre

89 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce