recenze

Becherov

Becherov

Vžijte se do role profesionálního řidiče, využijte své schopnosti a snažte se prosadit v jednom malém městečku. Gameska vyniká hlavně svým výborným zpracováním, tak nač ještě čekáte? Absolutní vítěz letošního Becher Game čeká jen na vás.
Letošní Becherovka Game je už nějaký ten pátek úspěšně za námi a výsledky mnohé velmi příjemně překvapily. Jako každý rok se tam objevila spousta talentů, kteří se rozhodli prosadit ve velmi tvrdé konkurenci. Nejvíce pozornosti se ale mohl letos těšit tým říkající si Input Wish, tvůrce následující gamesky. S Becherovem se jim totiž podařilo uspět nejen ve své kategorii, ale dokázali získat prvenství i v celé soutěži. Zanechme proto zbytečných řečí a pojďme si k následujícímu titulu říci pár slovíček…

Nejprve bych vám rád vysvětlil, co to vlastně znamená ten Becherov. Jedná se o malé, průmyslem poznamenané městečko, kde se bude odehrávat děj celé hry. No a váš úkol bude velmi jednoduchý. V roli řidiče musíte plnit několik rozličných úkolů, v podstatě spočívajících v rozvozu a zásobovaní celého města lahodnou Becherovkou. Než se ale k této práci dostanete, musíte nejdříve dokázat, že nejste žádný zelenáč a že si své pracovní místečko plně zasloužíte. Úvodní zkouška naštěstí není vůbec náročná a během pár chviliček dostanete nový úkol, už jako řidič vysněné společnosti. Misí je celkově připraveno 28 a úkoly v nich jsou mírně různorodé. Většinou ale budete muset dojet z místa A do místa B, postarat se o bezpečný převoz nákladu, atp. Později budete vozit ve svém autě také nejvyšší představitele společnosti. Za plnění jednotlivých úkolů získáváte bodový zisk. Samozřejmě budete mít k dispozici vozidla z velmi slušného vozového parku. Model škodovky „stodvacítky“ bude záhy nahrazen modelem Ford Transit, Avií a později se objeví také modely jako Liaz, VW Golf, BMW, Chevy truck a lahůdka na závěr - sympatický Ford Mustang. Zaručuji vám, že si skutečně přijdete na své. V průběhu jízdy si budete muset hlídat několik faktů, jako je stav paliva či stav poškození. Zejména poškození totiž hraje velice důležitou roli. Pokud nebudete dost opatrní a budete velmi často bourat, ukazatel poškození se razantním tempem zvýší a ve většině případů končíte!

Vaši zaměstnavatelé totiž požadují převážené zboží dopravovat pokud možno v celku. Naštěstí si můžete poškozené autíčko ve specializovaných servisech nechat opravit. To asi nejvíce potěší vyznavače adrenalinovější jízdy, která je mnohdy bohužel potřebná u časově limitovaných misí. Stav paliva naštěstí neubývá tak razantně, budete-li přesto trvat na doplnění paliva, stačí si zajet na čerpací stanici a tam se vám o vše postarají ;). Provoz ve městě je jedním slovem blázinec. Silnice jsou bohužel dosti frekventované, stejně jako chodníky, k prasknutí přeplněné chodci. Pokud se vám stane, že nějakého z nich s sebou přiberete, ztrácíte malou část svého pracně nabitého bodového zisku. U některých řidičů se navíc lze setkat s velikou neopatrností, neboť vám velice často svojí nešikovností poničí vozidlo. Skutečně tedy musíte počítat se vším. Naštěstí se v pravé dolní části obrazovky nachází mapka, kterou si lze patřičně zvětšit a zjistit si, kudy vede ta správná cestička k vytouženému cíli ;). Na této mapce je zakresleno vše podstatné, takže najít autoopravnu, benzínku a spoustu další lokalit by skutečně neměl být problém. Pojďme si nyní říci pár slov k technickému zpracování. To je zvládnuté velice dobře, ale vadilo mi tam několik věcí, zejména co se týče AI. Naopak velice se mi líbilo, že si lze pohled kamery přepínat ve dvou režimech, podobně jak tomu je například ve třetím díle boží série GTA, kterou se tvůrci nechali hutně inspirovat. Město tedy můžete vidět pěkně z ptačí perspektivy či ve velmi slušném 3D zobrazení. Vizuální stránka je tedy velice kvalitní, vše se hýbe velmi svižně a bez sebemenších problémů. K vidění je také proměnlivé počasí a změna denní doby, takže noční mise nejsou žádným problémem. Hudba a zvuky jsou samozřejmě také na vysoké úrovni. K ovládání si vystačíte s klávesnicí.

Becherov je velmi dobrá gameska, bohužel má několik menších slabších místeček. Zhruba v půli hry jsem měl lehký pocit stereotypu, neboť podstata většiny úkolů spočívá pouze v přesunu z místa A do místa B. Jinak můžu gamesku jen a jen chválit. Máte-li tedy rádi tento typ her a chcete-li si na několik dní odpočinout, nevidím v tom žádný problém…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Radce | 17.04.06 v 19:23

musis si vyndat tu injekcni strikacku z zily a vyndat to brko,potom to pujde...Kide vole

Kid | 17.04.06 v 17:44

Ve 26 misi mi to hlasi ze nade mnou vyhral i kdyz je davno za mnou.Co mam delat?

(-viper-) | 04.08.05 v 10:36

dalo by se říct že je dobrá
ale něaké chyby to má

gdfghxvc | 20.06.05 v 12:22

Je to na picu

Radim | 11.02.05 v 09:36

vynikající hra s perfektní grafikou pro mě je nejlepší BMV nebo CHEVY doporučuji LIAZ místo AVIE

polokrtek | 01.02.05 v 16:57

Tak tahle fakt stoji za to ,ja sem to uz otocil,mustang neni moc dobry,nejlepsi je podle me chevy truck,stahujte to,parte to, je to brutus:-) Skodovka je taky "velmi dobre" "auto":-)

Em50C | 05.01.05 v 17:36

No tak to sú 4 autá, kde 1. jede pak zastaví asi za 1-2 zátačkami a potom jede 2. a 3. a taky zústanou stát pri 1. a nakoniec ide 4. a ked dojde ktým trom, tak to zase pokračuje. Takže najlepší je držet se mezi nima.

Colombo | 29.12.04 v 21:42

Ahoj lidi, nějak mi ta hra nechce fungovat, normálně ji spustím, pak dám nová hra, ukáže mi to intro, ale potom se mi ta hra zasekne, poraď te mi někdo. Mnoho díků.




Christy | 28.12.04 v 20:50

já vím, že musím jet za nima, ale když oni jsou tak RYCHLÍ.........nevím jak vy, ale já ty jejich zatáčky nevyjedu, a to jsem se považovala za zkušenou řidičku.........

SIMO | 27.12.04 v 20:28

...........

Krojd | 27.12.04 v 13:13

Mafia je dosti dobrá hra ale u mě 6x dohranná

Radek Tomášek | 26.12.04 v 18:11

Pro 18 misi si připrav nějaké slušné auto, nejlépe VW Golf (možná to půjde i s BMW). Hrál jsem to sice už před delší dobou, ale myslím, že úkolem 18-té mise bylo sledovat 4 mafiánská auta.

Musíš tedy jet pořád za nima a v žádném případě je nesmíš ztatit z dohledu, jinak mise končí! Měli by tě zavést do nějakého skladu a pak už si lehce poradíš ;)

Christy | 25.12.04 v 19:20

..............nevím si rady v mafií v misi 18, nemáte nějaký fígl nebo tip?? Upřímně řečeno jsem se zasekla :-) tak uvítám všechny komentáře. Díky moc, Christy

karlik | 25.12.04 v 12:17

no tak teda ahoj vy hraci,jsem tady

karlik | 25.12.04 v 12:16

je to ovsem pohoda

lkj | 25.12.04 v 00:22

hustýýýýýýýýýýýýýýýýýýý


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce