recenze

Baku Funshiki

Baku Funshiki

Jste-li snaživý hráči a nerozhodí vás začínat pořád od znova, tak pro vás mám dnes malou výzvu. Baku Funshiki je hra, která prověří vaše hráčské schopnosti, ale i vaše nervy. Vyzkoušejte, jak na tom jste v tomto zajímavě vypadajícím simulátoru.
Dlouho jsem se rozmýšlel, kam hru zařadit. Nebudu se probírat všemi možnostmi, ale v úvahu připadaly jen dvě. Akční hra by z části seděla, neboť si neustále zahráváte se životem a když se na to tak celkově podíváte, tak to docela vypadá jako akční hra. U druhé možnosti jsem si byl více jistý. Simulátor by se už hodil více, neboť se dá uvažovat o simulaci několika her dohromady. Hra tedy zobrazuje několik herních žánrů (možná i o sportovní hře by se dalo docela uvažovat. :) Zůstaňme ale u simulace. Jinak autorům hry děkuji, že mi to takhle zkomplikovali, i když silně pochybuji o tom, že si tento text budou překládat, hra je totiž v zapeklitě složitém jazyce. Autoři jsou tudíž šikmoocí. ;)

Při prvním zkoušení hry se jen zasmějete a nebudete první kolo považovat za větší problém, ale při dalších pokusech už by se měla dostavit trocha vzteku, kterou ve vás hra probudí. Začínat stále od znova není zrovna příjemné a často to omrzí. Jinde se to dá řešit ukládáním pozic, ale u Baku Funshiki to rozhodně nehrozí. Na Freegame.cz jsem ani nenašel podobnou hru, se kterou bych mohl tuto nervy drásající záležitost srovnat. Máme tedy v rukou něco jako unikát. :)

Hra začíná složitým menu. Ovládání není složité, ale vyznat se v něm je problém, není bohužel česky. To by vás však rozhodně nemělo odradit od toho, abyste si vyzkoušeli, jak na tom jste s nervy a vlastně celkově jako hráč. Pro některé bude hra opravdu obtížná a přejít přes pár prvních levelů se tak stane nemožná záležitost. Možná že ani z toho prvního se někteří nedostanou, což vám samozřejmě nepřeji, ale obtížnost je docela vysoká. V menu si můžete nakupit nějaké lepší vybavení, ale před prvním kolem nemáte peníze, takže na to příliš nemyslete. Prvním kolem projdete neupravený a budete mít co dělat. Proti vám nestojí žádní nepřátelé. Jen několik pastí, které musíte obejít. Vše se ovládá šipkami. Tou dopředu samozřejmě zrychlíte váš „stroj“, na kterém stojí jakýsi človíček a tou dozadu změníte směr pohybu a vrátíte se. Ovládání odpovídá některým reálným hrám, takže to není tak lehké, jak to vypadá. Před vámi bude stát jen otáčející se překážka s čtyřmi příčkami, kterým se musíte vyhnout. Pokud se jim vyhnete, tak už vám nezbývá než sesbírat krystaly, které jsou cestou do dalšího levelu. Nesmíte se ničeho dotknout, ani o milimetr.

Baku Funshiki je zajímavým řešením velmi obtížné hry. Grafika je na úrovni, ovládání vcelku reálné a hratelnost je až na tu obtížnost bezchybná. Fanoušci akčních her se dnes příliš nepobaví a spíše se jen rozčílí, ale šikovní hráči ze sebe mohou mít dobrý pocit, pokud hru dohrají do konce. Na závěr mi nezbývá nic jiného než vám popřát hodně štěstí. Budete ho potřebovat. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 09.04.24 v 10:42

1

já | 01.11.03 v 15:28

Nevi¨te jak pouzivat ta vylepseni?


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce