recenze

Acheron

Acheron

Acheron - zajímavý vesmírný simulátor a především jedna z dobře umístěných her na letošním ročníku Becherovka Game. Je druhé místo v kategorii simulátorů zasloužené, nebo výstřel vedle?
Označením "vesmírný simulátor" bych Acheronu nejspíše křivdil. Ve skutečnosti jsou to spíše takové vesmírné Need for Speed. Jako obvykle máte na výběr z několika vesmírných kolbišť a především z pěkného zástupu vesmírných korábů (abyste mohli zasednout do kokpitu i toho posledního, musíte přepsat rekordy všech map), které se liší nejen tvarem a barvou, ale i základními letovými vlastnostmi (např. rychlost). Můžete si navolit i počet kol, jež chcete absolvovat a soupeřů, kteří věru nejsou žádná ořezávátka. Pořád se jedná spíše o jednorázovou zábavu na jeden nebo dva deštivé večery, což jsem ale Acheronu odpustil za to, že samotná hratelnost a požitek z jízdy je dobrý. Je vidět, že si někdo na Acheronu docela vyhrál.

Jak už jste si jistě z okolních obrázků všimli, grafika je plně trojrozměrná, s podporou novějších karet, T&L funkcí a dalších vychytávek, na freeware scéně ne až tak zaběhnutých. Přesto hra ve výsledku vypadá hranatě a detailnější mapy by ruku v ruce s nápaditějším mixem barev určitě neuškodily. Navíc mám neodbytný pocit, že na 800 MHz srdíčku se hýbou i daleko lépe zpracované věci. Hudební tóny jsou jednoduché, ale dopadly poměrně dobře a proti fyzice - snad kromě kolizí s vašimi vesmírnými konkurenty - nemám co říct.

I když má Acheron jako takový, pár nepříjemných much, obsahuje i několik zajímavých momentů, a to druhé místo si při letošní malé konkurenci v kategorii simulátorů určitě zaslouží. Dámy a pánové, stahujte... Zvláště pokud rádi závodíte v prostředí, kterého se na Zemi minimálně do té doby, než vypukne panem Bushem tolikrát slibovaná jaderná válka, nedočkáte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

kingoftheworld | 24.05.07 v 21:08

Tahle hra mě dost příjemně překvapila, nepobaví na dlouho, ale za ozkoušení stojí ;)

voveckyn22 | 29.12.06 v 23:57

blbost


galerie

Acheron Acheron Acheron