recenze

Winged Warrior 1.5

Winged Warrior 1.5

Dobrodružné RPG, ve kterém musíte zachránit království, získat magickou sílu a ukázat všem nepřátelům, co to znamená, když se rytíř rozhodne bojovat. Hohoho…tak do toho!
Je pravdou, že rytířství není v našich zeměpisných šířkách zrovna častým povoláním. Winged Warrior vám přesto pomůže trochu oprášit krásy tohoto starého řemesla a při nějakém tom štěstí snad i zachráníte virtuální království. Začněme ale od začátku. Bylo nebylo, v jednom zapadlém kraji, stálo království, jedna báseň. Výborný král, šlechetní poddaní a ekonomická situace na výši. Jenže…jenže, vše bylo najednou ztraceno. Zlí zloduši zničili na co přišli a jediná a zároveň poslední naděje, která nešťastnému vladaři společně s jeho hradem zůstali byl jeden mladý, léty neotřelý rytíř. To jste samozřejmě vy a o vašem úkolem asi nemusí být ani řeč. Jediné, co se vám musí podařit, je dostat tenhle kraj z problémů stůj, co stůj. Začínáte na zelené louce, vaše schopnosti se rovnají nule a kromě brnění, poctivého meče a kýblu horlivosti zachránit království nemáte nic a vůbec nevíte, co si máte počít. Jaké to štěstí, že kousek od vás postává jeden ze členů královské gardy, který vám dá první cennou radu, abyste se vydali za králem, jež vám přiblíží situaci.

Teprve potom, u panovníkova trůnu, se dozvídáte, jak je vše vážné. Celá oblast je obklíčená nepřáteli a jestli s tím něco neuděláte, těžko přežijete do dalšího úplňku. No, tak do toho hrdinové. První věc, kterou na své cestě k vítězství musíte neprodleně udělat je získat nějaké ty zkušenosti a trochu magické síly. Ano, je tu možnost, že se rovnou vydáte vstříc zlu, ale s vašimi počátečními schopnostmi vás nejspíš rozdrtí i znepřátelená veverka na začátku lesa. Jak budete procházet hradem, tak časem jistě najdete místnosti (jsou dvě), ve kterých můžete trénovat boj proti strážným nebo proti kouzelníkům. Doporučuji vaše první pokusy začít u strážných, protože jsou méně schopní a skoro vás nezraní. Za každé vítězství dostanete peníze a cenné body zkušeností, kvůli kterým to děláme. Za peníze si můžete koupit zdraví do zásoby. To pokládám za nespornou výhodu hry, neboť si svou energii můžete díky tomuto dobýt kdykoliv je potřeba. U kouzelníků můžete zkusit použít vaši magickou sílu, ale bude lepší, když s ní budete zacházet šetrněji, jelikož ji nelze koupit za peníze a jediný způsob, jak ji získat nazpět je z některých truhel během vaši pouti.

Jak budete trénovat v hradu a vaše zkušenosti budou narůstat, tak se časem dostanete do druhého levelu. To znamená, že váš rytíř posílí a konečně začne být použitelný pro nějaké to dobrodružství. S postupem do vyšších úrovní se vždy zvýši stupnice, po kterou můžete dobíjet vaše zdraví. V praxi to vypadá tak, že pokud jste začínali se 100 % energie jako nezkušený nováček, tak po získání třetí levelu můžete mít i 300% zdraví. Tak, to je vše k výcviku a teď už konečně dejme sbohem králi, polibme vysněnou princeznu a vzhůru do vřavy. Člen královské gardy vám opět rád ukáže cestu, ale dál už musíte sami. První překážkou je les hrůzy s protivnými kytkami a vražednými houbami. Při bojích si neustále kontrolujte své zdraví a rozhodně nepřeceňujte své schopnosti. Pokud jste nevyšli na pouť s dostatečnou zásobou „přenosného zdraví“ tak se možná budete muset i několikrát vrátit nakoupit nové do hradu. Když skolíte všechny protivníky v lese a úspěšně vyjdete ven, ocitnete se na louce a před vámi se objeví první bašta zloduchů. Cesty vevnitř jsou neuvěřitelně spletité a většinu z nich navíc hlídají jakási vajíčka (s výběrem protivníků si autoři skutečně těžkou hlavu nedělali).

Ty už jsou opravdovými bojovníky se vším všudy a pokud nejsou vaše schopnosti minimálně ve třetím levelu, bude velkým problémem je porazit. Jestliže ale přesto uspějete, tak na vás na konci budovy čeká odpalovací mechanismus, s kterým dáte do pohybu třiceti sekundový odpočet a po něm…….BUCH!!! Musíte celým bludištěm, co nejrychleji ven. Když se vám to povede tak zvolejte hurrrrá, neboť první krok na cestě k vítězství je úspěšně za vámi. Hra je bohužel shareware a v tomto místě také končí, ale doufejme, že časem bude uvolněna celá verze. Grafika je sice trochu starší, ale vše je pěkně namalované a atmosféra je dobrá. Zvuky jsou hned na první pohled strohé a během celého hraní jsou v pozadí neustále přehrávány jedna, či dvě midi-sekvence. Hratelnost je dobrá a celkové prostředí působí nenuceně. Winged Warrior se hodí k relaxaci a odpočinutí, jako dobrá a nenáročná RPG hříčka…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Petulinda

Petulinda | 06.11.17 v 16:19

text příspěvku


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce