recenze

Vantage Master

Vantage Master

Psali jste nám o nějaké fantasy RPGčko, máte ho mít! A pozor, protože tato hra je opravdu moc vyjímečná, neboť poskytuje zábavu na desítky hodin!
Dnes mě redaktoři nechali tak trochu na pospas, „šéfe, tak se ukaž, zda-li ještě po těch měsících umíš vůbec psát recenze!“ A já, protože jsem začínal jako redaktor a vlastně mě to docela hodně baví, popisovat pořádné pecky, jsem se rozhodl jim ukázat, že to stále dokážu dobře. První starost byla vybrat hru, ale jelikož mi někdo z čtenářů nedávno psal, že by byl rád, kdyby se trochu rozrostla kategorie RPGček, nebyl problém zvolit žánr. A pak jsem si vzpomněl, vždyť jsem o Vánocích narazil na vynikající pařbu!

Vantage Master. Toto fantasy mě překvapilo hnedka na začátku. První co musíte udělat, je vytvořit charakter vaší postavičky. Prakticky se vaše osobnost utvoří během rozhovoru s dívkou. Podle vašich odpovědí se stanete zlým, či hodným hrdinou. Několik dalších okamžiků se ještě dotvoří určité detaily vaší postavičky a dále již můžete naprosto nerušeně hrát.

Mapa světa, obrovský plán s horami, řekami, bažinami, jeskyněmi až naprosto neuvěřitelnými prostředími. Zpočátku nemáte mnoho na výběr, ale časem, s přibývajícími šrámy od boje a zvyšující se vaší úrovní se vám bude otevírat několik lokací najednou. V každé lokaci na vás čeká nepřítel, až už zlý kouzelník, či hbitá víla. Všichni mají společné to, že vás chtějí dostat stůj co stůj.

Jak probíhá boj? Když si vyberete protivníka, ocitnete se na jeho území. Nachází se několik hexa polí od vás. Přesně tak, bojuje se na tahy a pohybujete se po šestistranných úsecích. Nebojte se, že by hra jakkoli ztrácela na dynamičnosti. Váš kouzelníček vykouzlí na pomoc několik příšerek, nepřítel udělá to samé a jdete do sebe! Výtečná atmosféra kloubená se strategickými úhyby a výpady vašich svěřenců. Ne každý umí bojovat s každým a tak musíte přicházet kým proti komu. Zpočátku nemáte možnost vytvořit si variabilní armádu, ale s každou dalším úrovní roste počet bojovníčků, které si můžete přivolat na pomoc. Ke konci je opravdu široký! Od bojovníka s lukem, přes lesní vílu, trpaslíka, obří hlavu, až po sirénu. Skvělé je, že některé postavičky umějí kromě standardního boje i kouzlit. Například víla umí seslat podivný psychický útok, zatímco hlava otřásá políčkem s nepřítelem a šlehá na něj oheň. Váš hlavní hrdina je taky schopný kouzelník, umí spousty kouzel na podporu vašich obránců.

Nechci vypisovat vše, co ve hře je, protože koho může tento typ fantasy bavit, tak už dávno stahuje. Sice je trochu nepříjemná velikost, ano 18.7 MB, ale nádherná, opravdu krásná a rozmanitá grafika s vcelku dobrým zvukovým doprovodem jsou jen jedním z důvodů proč stahovat. Autoři slibují přes 80 hodin zábavy, já sám jsem hrál tak kolem 10 hodin čistého času a připadám si stále skoro na počátku. I když silnější o mnohá kouzla a potvůrky, kterými mě Vantage Master stále obdařuje. Zkrátka – chytne a nepustí! Navíc se dá hrát po internetu, ale to jsem nezkoušel, takže nevím kolik lidí ji on-line hraje a jakým způsobem. Nebál bych se říci, že toto freeware je jedno z nejobsáhlejších a nejrozmanitějších vůbec. Doporučuji, až uvidíte propracovaný systém a hra si vás vtáhne do prvních bojů, nebudete litovat!!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Askadrin | 05.12.05 v 16:25

cestina zatim neni aspon jsem ji nikde nevidel ale asi necio uplacam uz placam cestinu do soldatu (mam hotovy zatim jen hlasky)

Askadrin | 05.12.05 v 16:16

jestli že vám hra nejde
savovat, presvěčte se že máte ve slozce hry slozku "save" jestli ze ne tak ji vytvorte...

problem s hrdinou na plosine:
vytvorte hodne litacich jednotek a sam se uklidte az co nejdal od plosiny az na okraj, a s lytackama dete po hrdinovi ktery je dost slaby na defense(vic nez magic def)a zmlatte ho. Jestli ze vam cestu zablokuji prisery tak vam nezbyva nez pouzit magic

Funky girl | 30.09.04 v 21:09

Tohle je fakt bezvadná pařba!!! Vy,kdož máte rádi fantasy a bojovou část Heroes of might and magic,neváhejte!!!
Rozmanité krajiny,spousta individuálních voleb,množství bojovníků,které můžete přivolat,slušné zvuky,zajímaví nepřátelé...atd,atd.
Vážně skvělá hra..
Díky za ni :)

.::]|DEAD|[::.Screamer | 31.05.04 v 18:57

ja znam vice takovych stranek, jenze napr. plnehry maj na uvodni strane jen asi 5 nejnovesich her, vubecnevypisuji hodnoceni(ve zkracenym popisu)
a nevim proc ale nezda se mi ze by se nejak moc shaneli po internetu po vsech peckach mezi freeware hrama, a maj v tom celkem zmatek(mozna to nekomu vyhovuje)

a treba vy, mate sice pekny desgin, vypisujete hodnoceni nejen svoje(autorovo) ale i ctenaru, jenze mate to taky neprehledny(maly okynka se skracenym popisem, jeste do toho zamichany reklamy + doprucujem a ja nevim co jeste, to aby se v tom nevim kdo vyznal), no pak, vsichni vime ze treba RPG je na internetu strasne malo(kvuli tomu jedno vyvijim), no a u vas jsem jich nachazel min jak na freehry(mozna sem se jen spatne dival, nechci se s nekym hadat), a taky tam meli par online her, kterych je snad jeste min a taky me hodne zajimam

no a nakonec, dobre se mi na freehry vyhledavalo, meli tam razeni podle vseho moznyho(od hodnoceni pres pocet stazeni az po datum vydani...)
takze jsem pokud tam meli neco co me zajimalo, skoro urcite jsem to tam nasel

z techto duvodu(mozna by se jeste naky nasly)
mi vychazi freehry jako jeden z nejlepsich,
mozna vam timto prispevkem pomuzu k zlepseni tohoto serveru, mozna si reknete akorat ze jsem uplnej debil a nechate tento prispevek plavat, to uz je na vas, ja jen vyslovil svuj nazor

a prosim nezlobte se na me, pokud jsem byl drzy nebo jsem nekoho urazil, nebo pokud se mnou nekdo nesouhlasi

Andree | 31.05.04 v 11:47

freegame RULEZZZZZ!!!

Hynek Žalčík | 30.05.04 v 20:12

Ahoj, mrzi me, ze je povazujes za nejlepsi server s freeware hrama, ale respektuju tvuj nazor.. co s nimi je? Nikdo netusi.. rikaji, ze maji potize se serverem, ale mam dojem, ze jsou odregistrovani z TopListu, takze kde je jim konec? Take netusim..
Doufam, ze se pro Tebe stane FreeGame dostatecnou nahradou, at jiz na jakkoli dlouhy cas..

s pozdravem,
sefredaktor freegame.cz

.::]|DEAD|[::.Screamer | 30.05.04 v 19:11

sorry, tohle je od tematu, ale kde jinde se zeptat?navic sem pise nekdo z freehry.cz, takze co tedy je s freehry.cz?dost by me to zajimalo, byl to donedavna nejlepsi freeware herni server co znam, diky predem za odpoved

silwen | 17.05.04 v 14:28

..nijak zvlášť neovládám. Vážně na to není čeština?

rathma | 19.04.04 v 16:39

Docela dobrá hra na odreagování, ale chvíli mi trvalo si to sejfnout.

Verča | 11.03.04 v 17:07

Co se toho priecinku týče,asi to je složka.Nevěřila jsem,ale zkusila vytvořit složku Save a jde to.Super.

RazGaL | 09.03.04 v 18:49

je to dost supr hra ale mám malý dotas co je priecinok

Bondulino | 14.02.04 v 19:14

juchu mne sa podarilo napisat sem nieco!!! :D
Taku super hru nevydiet zadara kazdy den, niekedy ani za peniaze....;)

Bondulino | 14.02.04 v 19:07

vytvorte priecinok s nazvom: save (v priecinku VM, tam kde je aj exe)

MickLock | 12.02.04 v 15:19

Náhodou je to príma zábava, na freeware je to dost dlouhý s docela dost možnostma, některý kola jsem dělal několikrát, -> hratelnost super a je jich tam dost, takže je to zábava na dlouhý zimmní večery, což je u strategie samozřejmě plus. Já s ukládáním nemám problémy, jen kliknu na volnou pozici a on to uloží a doblinká tam statistiky kouzelníka a typu hry, abyste poznali, co je to za sejv... dík moc, víc takovejch!!!

ble | 08.02.04 v 19:45

Tahle hra mě teda nijak nenadchla, nechápu co na ní všichni máte?!

Vondra | 07.02.04 v 15:20

Taky to nejsem schopnej nijak uložit. Snad na něco přijdete, já už zkusil snad všechno...

i0b! | 06.02.04 v 23:51

Tomas ma pravdu,me to dela to samy,zadnej zpusob snad neni :( tak pomozte nekdo ...

Maošek | 20.01.04 v 10:57

Neví někdo jestli do této super hry je čeština a návod?poraďte někdo.

Tommy | 15.01.04 v 21:02

já souhlasím s Hynkem, tu hru nemáme, to znamená, že to od nás nemohl okopírovat. Takže pan Tom se lehce sekl :)

Round_I_go | 15.01.04 v 17:55

tomasek je ňákej zajimavej kluk asi nebo co??

Hynek Žalčík | 15.01.04 v 17:44

TOM: ted jsem si ji zkusil vyhledat, nemaji ji ;o))

Hynek Žalčík | 15.01.04 v 17:42

Tom: jasne, ja kopiruju uplne stejne clanky ;o) jo a konkurence je BOZSKA protoze mela tuhle hru driv.
v poradku, akorat z toho ja uz jsem vyrostl ;o)

Tom | 15.01.04 v 17:35

Zajímavé je, že přesně takový článek se objevil na www.freehry.cz. A prý dřív. Jo a s tím ukládáním: zkus POUZE kliknout na místo, kam chceš hru uložit, NEMAČKEJ ŽÁDNÉ PÍSMENO a rovnou zkus kliknout na OK, nebo co tam je....

Tomas | 11.01.04 v 10:47

nejde pojmenovat ulozena hra a kdyz dam enter tak to napise writing failed

Hynek Žalčík | 10.01.04 v 15:25

Nejde ti ulozit? A co ti to hlasi pri pokusu o ulozeni? Zatim to vsem bezi bez problemu..

Tomas | 10.01.04 v 13:46

Potrbeval bych poradit je to skvela hra ale nejde mi ulozit nevite nekdo cim to muze byt

JayJayKaisi | 09.01.04 v 17:00

Něco tak super tady dlouho nebylo...

atalay_erdogan | 09.01.04 v 12:18

hra více jednotek a lepší grafika a klidně bych si i ji koupil.

Magician | 07.01.04 v 22:38

perfect... nemuzu akorat dat zaboha toho kouzelnika jak zacina na ty plosine.. furt na me strili sipy zeshora a ja na nej nemuzu, nez se tam dostanu po schodech tak me killne, prosim radu!!!

The_last_one | 06.01.04 v 17:16

paradni smazba, diky!!!!!!!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce