recenze

Undertown

Undertown

Další z řady RPG, které se odehrává v podzemí, jak už svědčí samotný název Undertown. I tentokrát zde jde o to, vymýtit zlo, které se usadilo pod městem. Podobný problém jako v Diablu I :). Jestliže vám nevadí starší grafika, určitě zkuste.
Tentokrát se jedná o zajímavé RPGčko, které má příběh, který se snad nikdy neokouká. Jako vždy se někde objevilo Zlo, tentokrát pod neznámým městem, které máte samozřejmě vymýtit, jak jinak než sám, nejlépe s mečem nebo kouzelnickou holí.

Začínáte na nádherném paloučku, odkud se po chvilce dostanete k městu. Následuje vstup do podzemí a už to jede! Nejdříve se kouknete po pár obchodnících, než dojdete k prvnímu nepříteli. Ovládání při boji je naprosto jednoduché, akorát kliknete na činnost, kterou chcete provést. Hra je sice anglicky, ale problém by vám to určitě dělat nemělo. Je zde poměrně pestrá směsice druhů nepřátel. Během chvilky jsem zde potkal přerostlou žábu, netopýra, goblina, kostlivce a nějaké monstrum v ulitě :). Určitě vám tedy bude trvat, než uvidíte alespoň většinu. V žádné správné RPG hře také nesmí chybět samozřejmě drak, který je zde také. Dalším plusem je velké množství předmětů, které můžete používat, nebo které najdete. Je jich zde opravdu velké množství a všechny určitě ani nevyzkoušíte. I když je zde pár věcí, nad kterými bychom se měli zamyslet, například jednotlivé části podzemí rozdělují obyčejné dveře, za kterými se může skrývat nějaké stvoření, které by je nikdy otevřít nedokázalo. Co tedy pohledává v zavřené místnosti například netopýr? :) Ale to je problém většiny RPG her, samozřejmě to nijak neovlivňuje hratelnost. Je pěkné, že si můžete ihned po startu hry také navolit vaše pohlaví a hlavní atributy, či skilly. Postupem času se také naučíte různé dovednosti, které ze začátku nemůžete, takže si pak třeba dokážete sami opravit zbraň, nebo zlepšíte otevírání zámků.

Grafika sice není nijak skvělá, ale mně to při hraní vůbec nevadilo, naopak mám raději kreslená RPG, samozřejmě myslím freeware kreslená. Podle toho, ve které lokaci se nacházíte se zde také mění hudba. Zvuky jsou zde sice omezeny, ale zranění či útok si zde vychutnat můžete. Určitě se nejedná o nezajímavé RPG, takže vřele doporučuji vyzkoušet.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Petulinda

Petulinda | 08.11.17 v 14:54

text příspěvku


galerie

Undertown Undertown Undertown Undertown Undertown